Sports2 laat je bedrijf beter presteren | C/A Planner

Sports2

Sports2 laat je bedrijf beter presteren

Sports2 is het bedrijf van ex-Europees kampioen triatlon Rudi Stroobants, waarmee hij atleten en sporters begeleidt naar betere prestaties. Maar niet alleen topsporters: Sports2 kan ook jouw bedrijf beter doen presteren, en dat hoeft helemaal niet louter over sport te gaan. Hoe?

The Bigger Picture, zo noemt Rudi Stroobants zijn aanpak zelf. Elke pijler daarvan is ook toepasbaar voor jouw bedrijf. De pijlers zijn apart boekbaar, maar gaan bij voorkeur zoveel mogelijk samen. Ideaal is om met het bedrijf een sportief doel te stellen: dat kan gaan van samen meer stappen te zetten met een stappenteller tot deelnemen aan een bedrijfsekiden of met (een deel van) het bedrijf de Mont Ventoux temmen of een nog extremere uitdaging aan te gaan. Zaakvoerder Rudi Stroobants heeft er enkele van 's werelds zwaarste op zijn palmares staan. Je werknemers topfit maken en houden: welke stappen kun je daarvoor ondernemen?

Intakegesprek over de huidige gezondheidstoestand van je werknemers

Als je een nieuwe sporter in handen krijgt, moet je van naaldje tot draadje uitvlooien hoe die persoon in elkaar zit en wat zijn huidige gezondheidstoestand en levensstijl is. Dat geldt ook voor de werknemers in je bedrijf. Als je een fitheidstraject wilt uitstippelen, moet je eerst meten om te weten waaraan je kunt sleutelen. Die aanpak is voor elk bedrijf anders, afhankelijk van de grootte van de groep en de mogelijkheden tot bevraging (intranet, papier, one-to-one interview, ...)

Bloedanalyse

Misschien niet zo populair of gemakkelijk in een bedrijfscontext, maar uit een bloedstaal kun je echt heel veel afleiden en van daaruit bijsturen. Een optionele aanrader, zeg maar.

Voedingsanamnese

Zeer belangrijk! Je bent wat je eet, zegt het spreekwoord, en dat kunnen we alleen maar onderschrijven. Binnen een bedrijf is het echt belangrijk wat je serveert in je kantine. Je hoeft dat niet eens vanuit puur sportieve kant te bekijken: wat je 's middags eet, kan bepalen of je wel bij de pinken blijft 's namiddags in die vergadering. Hoeveel slechte suikers serveer je, bijvoorbeeld?

Voedingssupplementen voor werknemers met zwaar werk

Wist je dat de grootste klanten van hun voedingssupplementen overigens niet de sporters zijn? Wel enkele bedrijven actief in de haven van Antwerpen, met werknemers die echt zwaar labeur verrichten. Met een uitgekiende mix aan voedingssupplementen hebben ze meer energie om hun arbeid aan te kunnen.

Trainingsopbouw

Afhankelijk van je gekozen doelstelling kunnen je werknemers een oefenschema meekrijgen, eventueel verdeeld over verschillende groepen met een verschillende startconditie. Je werknemers werken dat individueel af, of ze kiezen voor een aantal gezamenlijke trainingen.   

Debriefing en follow-up

In de aanloop naar de doelstelling kunnen een aantal evaluatiemomenten ingelast worden. Ze proberen iedereen zoveel mogelijk mee te krijgen en te blijven motiveren. Na de wedstrijddatum of nadat de vooropgestelde uitdaging is aangegaan, evalueren ze ook samen met het bedrijf. Word er een vervolg aan het traject gebreid? Kun je een andere uitdaging aangaan met andere klemtonen en het zo boeiend en spannend blijven houden?

Het team van Sport2 maakt zeer brede begeleiding mogelijk

Sports2 is veel meer dan de expertise van zaakvoerder Rudi Stroobants alleen. Het is een netwerk van specialisten, elk in hun vakgebied: kinesisten, osteopaten, psychologen, experts in biomechanische aspecten, ... Ze zetten de juiste mensen in voor de juiste noden.

Sports2 maakt je bedrijf fitter. En dat hoeft niet altijd door extreme sportieve prestaties.

Delen


Meer inspirerende tips

Als je producten van Sports2 als relatiegeschenk inzet, geef je te kennen dat je geeft om een gezonde levensstijl voor je klant, relatie of werknemer. Dat heeft meteen een positieve connotatie. Ze zijn dan ook ideaal voor een doelgroep die interesse heeft in sport en fitness, waardoor het geschenk persoonlijk en doordacht overkomt.

lees meer

Sports2, het coaching- en voedingssupplementenbedrijf van voormalig Europees kampioen Rudi Stroobants, helpt sportieve teams hun doelstellingen waar te maken.

lees meer

Mountainbikeliefhebbers in je bedrijf die graag eens een extra challenge aangaan? Dan is er wereldwijd keuze genoeg aan extreme mountainbiketochten. Rudi Stroobants, zaakvoerder van Sports 2 en voormalig Europees kampioen triatlon, haspelde al enkele van de infaamste mountainbiketochten af, en deelt dan ook graag zijn ervaring met groepen die ook eens de uitdaging willen aangaan.

lees meer

In het voorjaar barstte een ware mediastorm los omtrent ketonen als prestatieverbeteraar in de wielersport. Heb je sportieve teams binnen je bedrijf? Of organiseer je een redelijk pittige teambuilding of sportieve activiteit? Dan kun je iedereen scherp zetten met deze wonderbrandstof van Sports2.

lees meer

Direct contact

Sports2

Rudi Stroobants
+32 (0)475 32 87 61
info@sports2.be
www.sports2.be
sports2.blog