België | C/A Planner

Meetings en events in België

Het is niet meer dan logisch dat Belgische bedrijven op zoek gaan naar leuke locaties in eigen land voor hun meetings en events. Van de kust tot de Ardennen, van onze groene regio's tot de Vlaamse kunststeden: België ligt bezaaid met verborgen parels. Waarvan we er hier een aantal delen, maar ook in onze nieuwsbrieven en via onze Inspiration Club.

 

Radisson hotels

Op slechts tien minuten van de luchthaven van Antwerpen-Deurne en recht tegenover het station van Antwerpen-Berchem, biedt het nieuwe, stijlvolle hotel Park Inn by Radisson Antwerp Berchem je de perfecte locatie, of je nu reist voor zaken of plezier.

lees meer

Plan je volgende meeting in Park Inn by Radisson Leuven en laat je verrassen door de charme van de trendy universiteitsstad Leuven en de service en gastvriendelijkheid van het Park Inn Leuven team.

lees meer

Het Park Inn by Radisson in Luik is ideaal gelegen voor zakelijke reizigers die de omliggende industriezones bezoeken.

lees meer

Het gloednieuwe (april 2017) Park Inn by Radisson hotel is perfect gelegen in het hart van de stad en grenst aan het Radisson Blu hotel.

lees meer

Het Radisson Blu hotel in Hasselt is het hoogste hotel (60 meter) van de stad en biedt, gelegen vlakbij het marktplein, een geweldig uitzicht over de stad.

lees meer

Dankzij zijn centrale en strategische ligging is het Best Western hotel in Waver de ideale uitvalsbasis voor het organiseren van vergaderingen, opleidingen en events.

lees meer

Het Radisson Blu Palace Hotel in het hart van Spa staat open voor evenementen, seminaries en teambuildings.

lees meer
Gent

In 2020 organiseert het MSK de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit.

lees meer

Je raadt het misschien al: de naam WATT The Firms hint naar een oude industriële site in Gent, waar een energiebedrijf en motoroliefabrikant gevestigd waren. Na een doorgedreven duurzaam renovatieproject door Revive is WATT The Firms vandaag een bruisende hotspot van jonge, frisse en vooruitstrevende office- en eventspaces.

lees meer

Met 169 comfortabele kamers en 11 vergaderzalen tot 200 personen is Holiday Inn Gent Expo ongetwijfeld de vergaderlocatie bij uitstek in Gent, bovendien uitzonderlijk centraal gelegen aan het kruispunt van de E17 en E40.

lees meer

Opera Gent dateert uit 1840 en is met zijn rijke versieringen, statige trappen en schitterende kroonluchters een unieke setting.

lees meer

Meet in Gent & Oost-Vlaanderen promoot Gent, Meetjesland, Leiestreek, Vlaamse Ardennen, Waasland en Scheldeland.

lees meer
De kust

Het meeting- en eventcentrum Staf Versluys, omgeven door groen, duinen, strand en zee, is de perfecte locatie voor al je in- en outdoor events.

lees meer

Als je aan de Belgische kust op zoek bent naar een unieke locatie voor een bedrijfsdag of een personal event, zijn Lakeside Paradise en Surfers Paradise in Knokke-Heist echte topbestemmingen. Elk op hun manier bezorgen ze je een onvergetelijke dag.

lees meer

Wegens renovatiewerken was het Fort Napoleon een tijd lang gesloten. Vanaf september organiseert The Outsider Coast opnieuw activiteiten op deze unieke locatie in Oostende, waaronder het teambuildingsprogramma Operatie Fort Napoleon.

lees meer

The Outsider Coast pakt uit met een gloednieuw teambuildingsprogramma op zee in Oostende.

lees meer

Zeerafting is een teamsport waarbij 6 tot 12 personen in een grote rubberboot het wilde water proberen te trotseren. Enkel door samen te werken en de bevelen van de stuurman goed op te volgen, vaar je de juiste koers.

lees meer

Exclusief 4-daags arrangement (3 nachten), ideaal als onderdeel van een langer verblijf, met bezoek aan een oesterkwekerij en degustatie, een bezoek aan 'La Cité de l'Huître' aan het 'Chenal de la Cayenne', het oestervalhalla.

lees meer
Belgisch bier

Brasserie Dubuisson is met zijn 250 jaar geschiedenis de oudste brouwerij van Wallonië.

lees meer

Eventueel in combinatie met een culinaire wandeling in een Belgische stad.

lees meer

Brouwerij De Poes is een relatief kleine, jonge brouwerij uit het West-Vlaamse Tielt, gerund door selfmade brouwer Stijn David. Toch is de lijst aan awards en prijzen al ellenlang en heeft de brouwerij al een vestiging in Zuid-Afrika, waar het bier rap een hit werd.

lees meer

Brouwerij Bourgogne des Flandres, in het hart van de historische binnenstad van Brugge, beschikt over twee vergaderzalen in een prachtig rustiek kader, met zicht op de Brugse reitjes.

lees meer

Ben je ook die middelmatige wijn, fruitsap en bier op je bedrijfsreceptie beu? Wil je eens wat anders schenken en er meteen ook een meerwaarde bij serveren? Ga dan eens kijken wat Meug allemaal te bieden heeft.

lees meer
 • Inspiration Benelux 2018: tien topideeën

  10 ideeën van de meer dan 100 die op de laatste editie van Inspiration Benelux werden geserveerd. Inspirerend? Zorg dat je er in 2019 bij bent en een tienvoud aan originele tips kunt absorberen op de 14de editie van dit seminar voor corporate meeting planners.

  Meld je nu al aan voor de editie van 2019

 • Inspiration Benelux 2018: Vuurtoreneiland

  Van mei tot september kun je vanuit Amsterdam inschepen naar Vuurtoreneiland, waar je met 100 personen kunt dineren in een serre bij een 19de-eeuwse vuurtoren. Vanaf 100 euro per persoon.
  +31 20 362 16 64 | www.vuurtoreneiland.nl

 • Inspiration Benelux 2018: La Table de Maxime

  Een gerenoveerde boerderij diep in de Ardennen, met 6 stijlvolle kamers en een vergaderzaal tot 30 personen. Charme te over met het houten plafond en parket. Hier meet je al vanaf 55 euro per persoon.
  regis.francart@wbtourisme.be | www.walloniebelgiquetourisme.be

 • Inspiration Benelux 2018: Le Grand Café

  Le Grand Café is misschien wel het kleinste café waar je ooit een koffie hebt genuttigd: het is een mobiel popupcafeetje van 1 vierkante meter dat je overal op elk event kunt posteren. cobus@funkey.be | www.funkey.be

 • Inspiration Benelux 2018: Kasteel Wolvenbos

  In het kasteel zelf, in een open tent in de tuin of in de serre: het decor van het kasteel Wolvenbos in Kapellen is altijd even uitnodigend. Voor events tot 200 personen (of meer, als je alleen buiten blijft).
  valerie.christiaen@wolvenbos.be | www.wolvenbos.be

 • Inspiration Benelux 2018: Falcon Hangar

  250 personen kun je aan boord hijsen voor je event tussen de chique jets in een ruimte van 800 m2. Ideaal voor een 'take-off' meeting.
  joke.schoofs@flyinggroup.aero | www.flyinggroup.aero

 • Inspiration Benelux 2018: Hof van Busleyden

  Dit renaissancepaleis beleefde in juni zijn wedergeboorte als museum over de geschiedenis van de Bourgondische Nederlanden. In de Dodoenszaal kun je vergaderen tot 50 personen of dineren tot 100 personen.   
  meetinmechelen@mechelen.be | www.meetinmechelen.be

 • Inspiration Benelux 2018: Upstairs Hotel

  In dit nieuwe hotel in Oostende glij je zo naar de 96 kamers of de drie vergaderzalen tot 50 personen. Strand vlakbij, opletten voor zand in de glijbaan!
  info@meetinoostende.be | www.meetinoostende.be

 • Inspiration Benelux 2018: Kava

  Hartje Antwerpen, in een tuin met 200-jaar oude bomen, prijkt het nieuwe congrescentrum van de Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen, met auditorium tot 350 personen. info@antwerpconventionbureau.be | www.antwerpenconventionbureau.be

 • Inspiration Benelux 2018: Fly In

  Met een diameter van 5 meter en een hoogte van 14 meter is deze cirkelvormige windtunnel in Luik, vlakbij de luchthaven, de grootste vrijevalsimulator ter wereld. Durvers betalen 59 euro per persoon.
  candice.michot@provincedeliege.be | mice.liegetourisme.be

 • Inspiration Benelux 2018: Koe In De Kost

  Koe In De KostVoor een meeting die over meer moet gaan dan koetjes en kalfjes: vergader in een van de vijf halfondergrondse 'grondulows' (15 personen) in het Nederlandse Heeten, met zicht op de weilanden.
  +31 572 382 128 | www.koeindekost.nl

 • Oostende: Mercator

  Voor wie niet vertrouwd is met Oostende biedt deze wereldbefaamde driemaster een punt van herkenning. De Mercator is een beschermd monument dat dienstdoet als maritiem museum. Vanop het dek van het schip krijg je een uniek uitzicht over de haven en dat idyllische plaatje vormt het perfecte decor voor je personeelsfeest. Bij slecht weer kun je in het ruim van het schip een glaasje drinken.
  +32 59 25 53 17 | info@meetinoostende.be | www.meetinoostende.be

 • Oostende: Venetiaanse Gaanderijen

  In 1900 gaf Leopold II de opdracht om hier de Venetiaanse Gaanderijen te bouwen, die verwijzen naar de classicistische architectuur van Venetië. Later kregen ze een culturele bestemming met expositieruimte en restaurant, waar je nog steeds events en diners kan organiseren met uitzicht op zee. Een echte aanrader!
  +32 59 25 53 17 | info@meetinoostende.be | www.meetinoostende.be

 • Oostende: Cultuurcentrum de Grote Post

  Dicht bij de zee en in het centrum van Oostende kun je terecht in het karaktervolle gebouw van de Grote Post. Sinds 2012 is het dé bestemming voor wie een stukje cultuur wil opsnuiven, want naast grote tentoonstellingen is er ook plaats voor theater, muziek en dans. Verschillende ruimtes worden ter beschikking gesteld voor workshops, congressen en bedrijfsfeesten. Voor de meerwaardezoeker!
  +32 59 25 53 17 | info@meetinoostende.be | www.meetinoostende.be

 • Oostende: Galerie BeauSite

  Op zoek naar een artistieke omgeving waar frisse ideeën de vrije loop krijgen? Galerie BeauSite in het unieke en beschermde art-decogebouw Résidence BeauSite aan de Oostendse dijk vormt het ideale kader voor een inspiratievolle dag. Omringd door gastronomie en cultuur krijgt je evenement, vergadering of persconferentie een andere dimensie.
  +32 59 25 53 17 | info@meetinoostende.be | www.meetinoostende.be

 • Oostende: The Pigeon

  Vergaderen en gastronomisch genieten doe je in The Pigeon aan de Wellingtonrenbaan. Vroeger vonden hier duivenschietingen plaats, maar op de eerste verdieping van het geklasseerde gebouw bevindt zich nu het restaurant. Er kan vergaderd worden in een sfeervolle vergaderruimte en het imposante uitzicht op het golfterrein en de renbaan vormt een leuk extraatje.
  +32 59 25 53 17 | info@meetinoostende.be | www.meetinoostende.be

 • De grootste locatie: strand en zee!

  Ontegensprekelijk de ruimst bemeten evenementenlocatie. Een strandbarbecue, een event in een van de surfclubs, even zeilen op zee ... Ook de zee en het strand hebben veel activiteiten in petto om er een onvergetelijke dag van te maken.
  +32 59 25 53 17 | info@meetinoostende.be | www.meetinoostende.be

De toptechnologie van Bluepoint

BluePoint Liège ligt dicht bij het groot shoppingcenter Belle-Île in het district des Vennes en ademt het hippe uit van de omgeving. Het gebouw is gemakkelijk met de auto bereikbaar en je kunt je auto parkeren in een ruime ondergrondse parkeergarage.

lees meer

Brussel is met zijn imposante ambassades en bruisend eclectisch centrum een echte trekpleister voor zakenmensen en toeristen en is bovendien ook de unieke locatie van BluePoint Brussel.

lees meer

Zoek je een unieke locatie op maat gemaakt voor je vergaderingen? Gelijk welke formule je kiest, bij Bluepoint Antwerpen word je op je wenken bediend.

lees meer
 • Het beste uit Inspiration Seminar 2016

  Na tien edities verandert ons Inspiration Seminar van naam en wordt het Inspiration Benelux. We blikken nog één keer terug op ons laatste Inspiration Seminar met een korte 'best of', en nodigen je dan meteen al uit op Inspiration Benelux 2017, op vrijdag 29 september in Brussel. Voor wie het event niet kent: in één voor- of namiddag krijg je er tientallen ideeën voor je volgende meeting of event in de Benelux.  
  +32 473 49 05 47 | info@corporateplanner.be | www.inspirationx.be

 • Het beste uit Inspiration Seminar 2016: Adamuseum

   Het Art & Design Atomium Museum in hartje Brussel is de ideale plek om een meeting te verrijken met een stevige dosis cultuur. De vooruitstrevende architectuur van het gebouw en de geestige collecties zullen ongetwijfeld voor veel nieuwe ideeën zorgen!
  +32478 64 73 66 | sandra.libens@adamuseum.be | adamuseum.be

 • Het beste uit Inspiration Seminar 2016: Bierkasteel

  Bierliefhebber of niet, deze locatie is altijd een echte voltreffer. Het Bierkasteel is erin geslaagd om de authenticiteit van het brouwen naadloos te laten overvloeien in een ultramoderne aanpak. Je kan er vergaderen in een unieke omgeving , en nadien is er uiteraard altijd tijd om te proeven!
  +32 (0) 51 33 51 60 | www.vanhonsebrouck.be

 • Het beste uit Inspiration Seminar 2016: Humphrey Restaurant

  Echte fijnproevers zullen hier zeker aan hun trekken komen. Dit hippe restaurant serveert originele interpretaties van Filipijnse gerechten met veel respect voor de kwaliteit van alle ingrediënten. Als resultaat krijg je echte kunstwerkjes voorgeschoteld met een explosie van kleuren, smaken en geuren. Gezelligheid en inspiratie troef!  
  +32 472 049 580 | info@humphreyrestaurant.com | www.humphreyrestaurant.com

 • Het beste uit Inspiration Seminar 2016: Koninklijke Loge

  Deze loge werd in de bruisende jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd in opdracht van Leopold II. Het gebouw ligt midden in het groen en kijkt uit over het weidse Zoniënwoud, en nu kan je er vergaderen of brainstormen als royalty in een luxueuze omgeving.
  +32477 52 46 58 | davy@koninklijkeloge.be | www.koninklijkeloge.be

 • Het beste uit Inspiration Seminar 2016: Martin's Patershof

  Dit hotel in Mechelen is een unicum in België: de eigenaars transformeerden een neogotische kerk tot een hemels hotel en een buitengewone locatie. De oorspronkelijke bouwelementen bleven zo veel mogelijk bewaard, en de zalen voor  vergaderingen en evenementen werd voorzien van alle mogelijke comfort. Gewoonweg goddelijk!
  +32 15 46 46 46 | mph@martinshotels.com | www.martinshotels.com/nl/hotel/martins-patershof

 • Het beste uit Inspiration Seminar 2016: Spirito Brussels

  Voor een spirituele ervaring kan je bij deze oude kerk terecht. Het gebouw werd volledig omgetoverd en is nu een ultramoderne evenementslocatie waar je gezellig kan tafelen en iets kan drinken, maar je kan er natuurlijk ook uitstekend vergaderen tot je het licht hebt gezien.
  +32488 24 88 01 | corporate@spiritobrussels.com | www.spiritobrussels.com

 • Het beste uit Inspiration Seminar 2016: Tiendschuur

  Zoals de naam al doet vermoeden, werden hier vroeger tienden opgeslagen. De schuur op de Abdijsite van Herkenrode is nu de geknipte locatie voor planners die een evenement willen organiseren in een smaakvolle, moderne ruimte die toch authentiek aanvoelt. De inspiratietuinen en het neerhof zorgen voor een aangenaam groen kader.
  +3211 23 08 58 | tiendschuurherkenrode@aromazz.be | tiendschuurherkenrode.be