Begeleiden van extreme mountainbiketochten | C/A Planner

Begeleiden van extreme mountainbiketochten

Mountainbikeliefhebbers in je bedrijf die graag eens een extra challenge aangaan? Dan is er wereldwijd keuze genoeg aan extreme mountainbiketochten. Rudi Stroobants, zaakvoerder van Sports 2 en voormalig Europees kampioen triatlon, haspelde al enkele van de infaamste mountainbiketochten af, en deelt dan ook graag zijn ervaring met groepen die ook eens de uitdaging willen aangaan.

Rudi Stroobants helpt je groep zich voor te bereiden op deze tochten met trainingsavies, voedingsadvies en/of begeleidt de groep ter plaatse, volledig binnen zijn filosofie van The Bigger Picture. Hij kan ook voor de nodige voedingssupplementen zorgen vanuit zijn sportvoedingsbedrijf. Rudi Stroobants reed al deze tochten:

Kilimanjaro Bike Challenge, Tanzania

Elk jaar goed voor twee weken mountainbikevertier over ongeveer 1.200 kilometer, doorheen de savanne, oog in oog met masaiherders, gnoes zebra's of giraffen, worstelend met de rotsformaties van de Rift Valley om te eindigen met enkele pittige hoogtekilometers op de flanken van de Kilimanjaro. Meestal begin november.

Togo Jungle Challenge, Togo en Benin

Vroeger een tiendaagse, de laatste edities eerder een week, met elke dag 60 à 80 kilometer op het menu. Misschien niet zo heroïsch als de andere tochten, maar wel heel divers: via spectaculaire routes doorheen de bergachtige Togolese jungle, langs dorpen en door kantoenplantages, langs smalle paadjes van de teak- en palmwouden in Benin. Meestal midden november.

Roc du Maroc, Sahara

De laatste editie verliep over 6 etapes op 9 dagen. Dit is een pittige race, alleen al door de temperaturen in de Sahara. Toch is dit niet alleen voor de echte die-hards. Bij vertrek en aankomst logeer je in luxeuze hotels en de woestijnbivaks onderweg bieden echt wel alle comfort. Speciale aandacht ook voor degelijke catering ter plaatse. Periode: oktober.

Crocodile Trophy, Australië

Een beetje de trophy der trophy’s onder de mountainbikers, in 2019 al aan zijn 25ste editie toe, dit keer van Cairns naar Port Douglas in 9 ritten van ongeveer 80 kilometer. Je moet hier al eens een riviertje oversteken of een pittige rotsklim trotseren, maar evengoed trek je lange rechte lijnen over de stofferige wegen van de Australische outback. Periode: september, oktober.


Een video van de Crocodile Trophy:


Delen

Direct contact

Sports2

Rudi Stroobants
+32 (0)475 32 87 61
info@sports2.be
www.sports2.be
sports2.blog