Convention Bureau Basel | C/A Planner

Convention Bureau Basel

Bazel: internationale congresstad met vele troeven

Een internationale luchthaven, verschillende hogesnelheidslijnen, een congreshal voor 5.000 bezoekers met foyers en zalen voor vakbeurzen, meer dan 1.000 hotelkamers op wandelafstand.

Gevarieerde meetinglocaties

Bazel beschikt over een indrukwekkend aanbod aan congreslocaties in heel gevarieerde omgevingen. Het Congress Center Basel is qua oppervlakte het grootste congrescentrum van Zwitserland, met multifunctionele zalen die 5.000 bezoekers tegelijk aankunnen. Vlakbij bevindt zich de Messeturm, een wolkenkrabber van 105 meter met 31 verdiepingen en een ruim aanbod aan vergaderzalen. Zo heb je op de dertigste verdieping een kleine vergaderruimte voor exclusieve meetings van een tiental personen met adembenemend uitzicht op Bazel en omgeving. Het viersterrenhotel Ramada Plaza, dat in hetzelfde gebouw gehuisvest is, beschikt over meer dan 1.000 m² receptieruimte en 9 conferentiezalen met daglicht voor in totaal 430 personen.

Indrukwekkend hotelaanbod

Vanuit hotel Merian aan de oever van de Rijn heb je een geweldig uitzicht op de Mittlere Rheinbrücke en het historisch centrum met de beroemde Münster. De Merianzaal is geschikt voor seminaries van 80 personen of recepties van 120 personen. Aan de andere oever vind je Les Trois Rois, een vijfsterrenhotel met 8 conferentiezalen met een unieke sfeer. De grootste daarvan, 'Belle Époque', heeft zitplaatsen voor 150 personen in seminarieopstelling. Het bijbehorende restaurant doet zijn 2 Michelinsterren en 18 Gault Millaupunten alle eer aan. Het Saalbau Rhypark beslaat 520 m² naast de terreinen van Novartis en is dankzij zijn veelzijdige infrastructuur geschikt voor de meest uiteenlopende evenementen. Een foyer van twee verdiepingen met twee terrassen en de 'Terraza Hangout'-bar aan het water zorgen voor ontspanning en gezelligheid.

Vlug bereikbaar en gratis openbaar vervoer

Bazel ligt in het hart van Europa, tegen de Duitse en Franse grens, en is vlot te bereiken met vliegtuig, trein of auto. Zowel EasyJet als Brussels Airlines bieden rechtstreekse vluchten aan naar de luchthaven Bazel-Mulhouse, die zich op amper 5 km van het stadscentrum bevindt. Alle bezoekers die een overnachting boeken in Bazel krijgen een gratis Mobility Ticket, waarmee ze onbeperkt gebruik kunnen maken van het uitstekend georganiseerde openbaar vervoer.

Volop genieten van cultuur en gastronomie

In de gastvrije metropool Bazel vullen business en cultuur elkaar perfect aan. De stad herbergt maar liefst 40 musea, waaronder het Museum Tinguely en het Fondation Beyerer. Iedere kunstliefhebber vindt hier wel zijn gading. En zo ook de fijnproever, want die kan kiezen uit de meest verscheiden eetgelegenheden, inclusief gourmetrestaurants met Michelinsterren. Populaire etablissementen zijn het authentieke Gifthüttli met houten interieur, Kunsthalle met zowel een brasserie als een verfijnd restaurant en Gasthof zum Goldenen Sternen, het oudste restaurant van Bazel.

Eeuwenoud erfgoed en modernisme in perfecte harmonie

De goed bewaarde oude binnenstad is het kloppend hart van de stad, een plaats waar het verleden voelbaar wordt. De imposante middeleeuwse gebouwen in rode zandsteen en de elegante burgerhuizen uit de barok getuigen van een groots verleden, maar toch is de tijd hier niet blijven stilstaan. Moderne gebouwen van wereldberoemde architecten als Herzog & de Meuron, Mario Botta, Renzo Piano en Frank Gehry geven Bazel een 21ste-eeuws aanzicht in harmonie met het verleden. Een geleide tour langs de mooiste plekjes van Bazel is dan ook een heuse aanrader.

Een sterke troef voor de stad is het Mobility Ticket, waarmee het openbaar vervoer in en rond Bazel volledig gratis is.

Delen


Meer inspirerende tips

Bazel staat centraal als mondiale kennishub in farmacie en biotechnologie, met meer dan 700 bedrijven in life sciences.

lees meer

Bezoek het Novartis Pavillon, logeer in het Basel Mariott of neem deel aan een workshop 'Lassen zoals Tinguely'.

lees meer

Beloon je klanten of medewerkers met een buitengewone incentivereis zonder al te ver te reizen.

lees meer

De Rijn domineert het stadsbeeld van Bazel en is tevens het meest bezochte recreatiegebied van de stad.

lees meer
In de streek rond Bazel, wieg van de farmaceutische industrie en speerpunt van de levenswetenschappen, vind je een geweldig aanbod aan seminariehotels. lees meer

Direct contact

Convention Bureau Basel

Basel Convention Bureau
+41 61 268 68 10
convention@basel.com
www.basel.com/meeting

Switzerland Convention
& Incentive Bureau

myriam.winnepenninckx@switzerland.com
www.MySwitzerland.com/meetings