Kennishub op het vlak van farmacie, biotechnologie, biowetenschap en technologie | C/A Planner

Kennishub op het vlak van farmacie, biotechnologie, biowetenschap en technologie

Bazel staat centraal als mondiale kennishub in farmacie en biotechnologie, met meer dan 700 bedrijven in life sciences.

Bazel is een van 's werelds toonaangevende kenniscentra op het vlak van farmacie, biotechnologie, biowetenschap en technologie. In de wijde regio zijn wel 700 bedrijven actief in life sciences, die samen werk verschaffen aan wel meer dan 32.500 krachten die dag in dag uit met het vakgebied bezig zijn. 

Het westen van Basel: de place to be

Vooral het westen van Bazel, met het onlangs geopende BaseLink, is een echte kennishub. Het is niet alleen de thuisbasis van toonaangevende life sciences-bedrijven, onderzoeksinstituten, start-ups en universiteiten, maar ook van het MC3 - Main Campus Convention Center. MC3 biedt 7 vergaderzalen en in totaal 774 m² aan vergaderruimte. Aangrenzend vind je het Holiday Inn Express. Het is verdeeld over vijf verdiepingen en heeft 220 kamers, een fitnesscentrum en een vergaderruimte van 53 m². 

Twee nieuwe locaties

Recent de deuren geopend in Bazel: kHaus en de evenementenruimte Klybeck 610. De locatie van het kHaus kon niet centraler zijn: het onlangs gerenoveerde kazernegebouw direct aan de Rijnpromenade beschikt over verschillende vergader- en evenementenfaciliteiten, waaronder een banketzaal voor maximaal 200 gasten. Klybeck 610 is dan weer een voormalig personeelsrestaurant dat gebruikt werd door farmaceutische bedrijven. Vandaag vind je er op een oppervlakte van meer dan 1500 m² een volledig gerenoveerd, modern evenementencentrum met een capaciteit van maximaal 950 gasten voor een brede waaier aan evenementen. Met zijn grote raamgevel die veel licht doorlaat en een prachtig uitzicht over het industriële, stedelijke landschap van Bazel, kunnen we van een architecturaal iconisch gebouw spreken.

Beelden (in volgorde):
Münsterkathedraal van Bazel ©Bâle Tourisme
Novartis Campus, gebouw door Frank Gehry « Cloud » ©Schweiz Tourismus
De Rijn en de oversteekboten voor voetgangers ©Bâle Tourisme
Kazerne aan de oevers van de Rijn ©Bâle Tourisme
Holiday Inn Express ©IHG
Klybeck 610 ©Bâle Tourisme
kHaus in de kazerne ©Bâle Tourisme
Restaurant « Le Rhin Bleu » ©Bâle Tourisme
Novartis Pavillon ©Schweiz Tourismus


Delen

Direct contact

Convention Bureau Basel

Basel Convention Bureau
+41 61 268 68 10
convention@basel.com
www.basel.com/meeting

Switzerland Convention
& Incentive Bureau

myriam.winnepenninckx@switzerland.com
www.MySwitzerland.com/meetings