The Dominican | C/A Planner

The Dominican

Vergaderen in een Brusselse sfeer

Dit tophotel in Brussel laat zijn prachtige maar vooral unieke ligging en de geschiedenis van het gebouw goed tot zijn recht komen en combineert uitzonderlijk design met buitengewoon comfort.

150 kamers en suites

The Dominican, dat in alles een Brusselse sfeer uitademt, ligt aan de Leopoldstraat, vlak achter de Muntschouwburg. De 150 kamers en suites – ieder met hun eigen uitstraling – liggen rondom een rustige binnenplaats. Ze kregen een rijke combinatie van hedendaags design en luxe stoffering die rust en comfort biedt in een kloosterachtige omgeving.

Vormgegeven door gerenommeerde ontwerpers

De openbare ruimten en de kamers zijn zorgvuldig vormgegeven en werden ontworpen door het gerenommeerde Nederlandse ontwerpersduo FG Stijl. Colin Finnegan en Gerard Glintmeijer van FG Stijl hebben in 2005 de prestigieuze Prix Villegiature Paris gewonnen in de categorie Best Interior Design.

De overweldigende galerij van het hotel is een duidelijke verwijzing naar het dominicaanse klooster dat daar in de vijftiende eeuw stond. De bekende Franse schilder Jacques-Louis David heeft op die plek nog een tijdje gewoond en gewerkt. De originele gevel van zijn huis is door het Belgische architectenbureau Lens Ass Architects opgenomen als onderdeel van het nieuwe gebouw.

Eten en drinken in intieme omgeving

De Grand Lounge ligt in het midden van het gebouw, naast de binnenplaats. De gasten kunnen er lunchen en dineren in een intieme omgeving. De Grand Lounge straalt voor de volle 100 % design uit. De harmonie tussen de hoge plafonds, de grote raampartijen, het natuurlijke licht, het metaalwerk en de vernieuwende menukaart maken van de Grand Lounge zowel een lounge als een bar. Bij mooi weer is het ook mogelijk om buiten te dineren.

De loungebar is een combinatie van een traditioneel café met een loungesfeer. Met zijn hotspot-interieur, creatieve drankjes en à la carte menu trekt de bar een clientèle van stijlbewuste hotelgasten maar ook de plaatselijke jetset. De enorme raampartijen en de hoge plafonds creëren een verrassend intieme omgeving.

Vergaderingen, events en conferenties

The Dominican is de ideale keuze om luxefeesten, zakelijke evenementen en vieringen te hosten. Het ervaren evenemententeam werkt samen met jou om elk aspect van het evenement zorgvuldig te plannen. Met tailor-made pakketten om aan al je wensen te voldoen en aandacht voor detail te garanderen.

De multifunctionele vergaderzalen zijn uitgerust met de modernste technologie, zoals een 75-inch draagbare tv, een draadloos presentatiesysteem en een 4K-beamer. Zo haal je het maximum uit al je meetings.

Breng je team samen, organiseer je netwerkevenement, haal hoognodig werk in of organiseer gewoon een onvergetelijke ervaring.

Delen


Meer inspirerende tips

Naarmate het jaar ten einde loopt, is er geen betere plaats om het feestseizoen te starten dan bij the Dominican. Het luxehotel staat helemaal klaar om je eindejaarsvieringen onvergetelijk te maken.

lees meer

In september gaat de brunch van start in combinatie met het evenement Design September.

lees meer

Een vernieuwde ervaring voor je vergaderingen

lees meer

Ontdek de toekomstige elegantie van The Dominican

lees meer

The Dominican Summer Terrace wordt de plaats waar je heen gaat als je de zomer viert.

lees meer

The Dominican stelt voor: drie fietspakketten om Brussel te verkennen.

lees meer

The Dominican hotel in hartje Brussel organiseert dit jaar je evenementen tijdens de eindejaarsperiode, om ten volle te kunnen genieten met vrienden en familie.

lees meer

Direct contact

The Dominican

Leopoldstraat 9
1000 Brussel
+32 (0)2 203 08 08

info@thedominican.be 
www.thedominican.be