The Dominican | C/A Planner

The Dominican

Vergaderen in een Brusselse sfeer

Dit tophotel in Brussel laat zijn prachtige maar vooral unieke ligging en de geschiedenis van het gebouw goed tot zijn recht komen en combineert uitzonderlijk design met buitengewoon comfort.

150 kamers en suites

The Dominican, dat in alles een Brusselse sfeer uitademt, ligt aan de Leopoldstraat, vlak achter de Muntschouwburg. De 150 kamers en suites – ieder met hun eigen uitstraling – liggen rondom een rustige binnenplaats. Ze kregen een rijke combinatie van hedendaags design en luxe stoffering die rust en comfort biedt in een kloosterachtige omgeving.

Vormgegeven door gerenommeerde ontwerpers

De openbare ruimten en de kamers zijn zorgvuldig vormgegeven en werden ontworpen door het gerenommeerde Nederlandse ontwerpersduo FG Stijl. Colin Finnegan en Gerard Glintmeijer van FG Stijl hebben in 2005 de prestigieuze Prix Villegiature Paris gewonnen in de categorie Best Interior Design.

De overweldigende galerij van het hotel is een duidelijke verwijzing naar het dominicaanse klooster dat daar in de vijftiende eeuw stond. De bekende Franse schilder Jacques-Louis David heeft op die plek nog een tijdje gewoond en gewerkt. De originele gevel van zijn huis is door het Belgische architectenbureau Lens Ass Architects opgenomen als onderdeel van het nieuwe gebouw.

Eten en drinken in intieme omgeving

De Grand Lounge ligt in het midden van het gebouw, naast de binnenplaats. De gasten kunnen er lunchen en dineren in een intieme omgeving. De Grand Lounge straalt voor de volle 100 % design uit. De harmonie tussen de hoge plafonds, de grote raampartijen, het natuurlijke licht, het metaalwerk en de vernieuwende menukaart maken van de Grand Lounge zowel een lounge als een bar. Bij mooi weer is het ook mogelijk om buiten te dineren.

De loungebar is een combinatie van een traditioneel café met een loungesfeer. Met zijn hotspot-interieur, creatieve drankjes en à la carte menu trekt de bar een clientèle van stijlbewuste hotelgasten maar ook de plaatselijke jetset. De enorme raampartijen en de hoge plafonds creëren een verrassend intieme omgeving.

Vergaderingen en conferenties

Naast de binnenplaats liggen drie zalen. De ruime, natuurlijk verlichte conferentiefaciliteiten zijn ideaal voor evenementen variërend van een besloten diner tot een zakelijke conferentie.

De ruime, natuurlijk verlichte conferentiefaciliteiten zijn ideaal voor evenementen.

Delen


Meer inspirerende tips

The Dominican hotel in hartje Brussel organiseert dit jaar je evenementen tijdens de eindejaarsperiode, om ten volle te kunnen genieten met vrienden en familie.

lees meer

Direct contact

The Dominican

Leopoldstraat 9
1000 Brussel
+32 (0)2 203 08 08

info@thedominican.be 
www.thedominican.be