Pas de principes van de circulaire economie toe op je event | C/A Planner

Pas de principes van de circulaire economie toe op je event

Het is in elke sector belangrijk om bedachtzaam om te gaan met afval en materialen. Dat geldt zeker voor de meeting- en eventbranche, want die is op zich behoorlijk belastend voor het klimaat, weegt op de biodiversiteit en is vervuilend.

Daar is de sector zich wel bewust van: 95,6 % van de organisatoren geven aan dat ze duurzaamheid in acht nemen bij de keuze van een bestemming en locatie. Toch is het niet altijd gemakkelijk om effectief de daad bij het woord te voegen. 

Een handige toolkit aangeboden door Zurich Convention Bureau

Om organisatoren van congressen daarbij te helpen, heeft het Zurich Convention Bureau een praktische toolkit uitgewerkt op basis van de input en ervaringen van het bureau en zijn partners. De kit omvat concreet toepasbare ideeën, tips en best practices uit de circulaire economie. De klemtoon ligt op efficiënt gebruik van alle mogelijke materialen en aandacht voor herbruikbare hulpmiddelen in plaats van te veel wegwerpbare spullen. Je kunt de toolkit hier downloaden.

 

Waarom strategieën van de circulaire economie toepassen

Beperk de voetafdruk van je event op het milieu.Probeer je event te runnen met zo weinig mogelijk materialen en probeer de kosten voor afvalwerking in te perken (in Zwitserland, bijvoorbeeld, is het afvoeren van glas, papier, compost, PET-flessen en andere recycleerbare materialen gratis, maar worden er kosten in rekening gebracht voor het afvoeren van ongesorteerd afval).Stel deelnemers tevreden die bewust met duurzaamheid omgaan.Verbeter het imago van het evenement bij de lokale bevolking en de media.Stel de toekomst van de evenementensector mee veilig.Voldoe aan de toenemende verwachtingen van klanten, overheden en sponsors.Respecteer de VN Doelstelling voor Duurzame Ontwikkeling 12 door preventie, vermindering, recycling en hergebruik van afval.

Zürich staat je bij in je streven naar duurzaamheid

Zürich is nu al een van 's werelds duurzaamste zakelijke bestemmingen volgens de Global Destination Sustainability Index en heeft zich tot doel gesteld om tegen 2030 de hoeveelheid afval gerelateerd aan evenementen te minimaliseren. Met klimaatneutrale events, hotels met uitstekende prestaties op het vlak van duurzaamheid, korte reisafstanden en een zeer efficiënt openbaar vervoersnetwerk is Zürich de perfecte uitvalsbasis voor duurzame evenementen.

Om organisatoren van congressen daarbij te helpen, heeft het Zurich Convention Bureau een praktische toolkit uitgewerkt op basis van de input en ervaringen van het bureau en zijn partners.


Delen

Direct contact

Zurich Convention Bureau

Sarah Zürcher
Gessnerallee 3
CH-8001 Zürich
+41 44 215 40 30
congress@zuerich.com
meeting.zuerich.com

Switzerland Convention
& Incentive Bureau
Myriam Winnepenninckx
+32 2 345 83 57
myriam.winnepenninckx@switzerland.com
www.MySwitzerland.com/meetings