Zürich | C/A Planner

Zürich – kosmopolitische metropool aan het water

Op zoek naar een verfrissende bestemming voor een volgend evenement? Duik in de verrassend mediterrane sfeer van Zürich, een stad aan de uitnodigende oevers van een van Europa's mooiste meren.

Als je naar Zürich trekt, vergeet dan niet je zwemkledij mee te nemen. Tijdens de milde continentale zomers genieten zowel locals als bezoekers 's middags van een duik in het meer of pendelen ze zelfs naar hun werk via de rivier. Activiteiten op het water en after-work drinks in de bars aan de oever zijn populaire manieren om te ontspannen na een belangrijke vergadering. Een grote rijkdom aan hotels, restaurants en eventlocaties aan het meer en de rivier bieden prachtige ruimtes om te logeren, mensen te ontmoeten en zaken te doen.

Drie van de beste locaties aan het water

Maak indruk op je groep met een event op een van Zürichs vele indrukwekkende locaties aan de rivier en het meer – we hebben drie favorieten voor businessreizigers uitgekozen.

Tot rust komen in luxe

Het Alex Lake Zürich, gelegen op een toplocatie aan de waterkant, is een vijfsterrenboetiekhotel waar je rechtstreeks van een business meeting naar luxueus eten en drinken gaat in het restaurant en de bar aan het water. Voor een extra wow-factor kunt je vervoer regelen via de privémotorboot van het hotel.

Baden in schoonheid

Openluchtzwembaden zijn een begrip in Zürich en verschillende ervan krijgen 's avonds een extra leven als zwembadbar (of badi-bar zoals ze plaatselijk bekend staan). Een van de bekendste – ook beschikbaar voor privéverhuur – is de Barfussbar ('blootvoetsbar'), gehuisvest in het eerste openbare badhuis voor vrouwen in de stad. 's Avonds is iedereen er welkom om zijn schoenen uit te trekken voor een cocktail of twee op het terras met uitzicht op de prachtige oude binnenstad.

Vergaderen in een schilderachtige omgeving

Het Meer van Zürich is meer dan alleen een schilderachtig decor voor de toonaangevende congreslocatie Zürich Convention Center. Het water van het meer is ook een bron van hernieuwbare energie voor het verwarmen en koelen van het gebouw, waardoor conferenties en evenementen in de stad klimaatvriendelijker dan ooit gemaakt worden.

Pionier in vervoer over water

Zürich is een van de weinige steden ter wereld waar je aan sightseeing kunt doen op een elektrische boot. Sinds 2023 varen er drie boten op elektrische batterijen over de rivier de Limmat langs de prachtige oude binnenstad. Die klimaatneutrale boten zullen naar verwachting de CO2-uitstoot met 100 ton per jaar verminderen.

Doe frisse ideeën op voor je volgende business event

meeting.zuerich.com

Sarah Zürcher: congress@zuerich.com


Delen

Direct contact

Zurich Convention Bureau

Sarah Zürcher
Gessnerallee 3
CH-8001 Zürich
+41 44 215 40 30
congress@zuerich.com
meeting.zuerich.com

Switzerland Convention
& Incentive Bureau
Myriam Winnepenninckx
+32 2 345 83 57
myriam.winnepenninckx@switzerland.com
www.MySwitzerland.com/meetings