CSR-initiatieven voor je evenement in Zürich | C/A Planner

CSR-initiatieven voor je evenement in Zürich

Denk buiten het geijkte stramien en verras je gasten met een sociale ervaring die ze zullen blijven meedragen.

Groepsactiviteiten die aansluiten bij je evenement zijn een geweldige manier om zichtbaarheid te geven aan je sociale verantwoordelijkheid. Ze vormen de ideale gelegenheid om je gasten in contact te brengen met de lokale gemeenschap en hun de plaatselijke cultuur te laten ontdekken. Sociale activiteiten laten een blijvende positieve impact achter op zowel je gasten als de bestemming.

Drie corporate social responsability-programma's in Zürich

Surprise stadstochten

Ze zijn de ware kenners van de straten van Zürich: de verkopers van het straatmagazine Surprise. Mensen zonder of met beperkte toegang tot de reguliere arbeidsmarkt verkopen het tijdschrift om zelf hun centen te verdienen en deel te nemen aan het sociale en professionele leven.

Een aantal van hen gidsen geïnteresseerde gasten door 'hun' Zürich. Ze tonen de deelnemers verrassende hoekjes van de stad: onbekende, veelal genegeerde locaties. Onderwijl vertellen ze over hun leven op de straat. De emotionele getuigenissen openen een heel ander perspectief op de rijke bankenstad die Zürich is.

Gemeinsam Essen = samen eten

De beste manier om een conversatie te beginnen, is onder een maaltijd. De kookworkshop 'Gemeinsam Essen' brengt mensen van verschillende culturen samen aan één tafel. Je gasten bereiden samen met vluchtelingen internationale menu's.

Zürich Zoo

De dierentuin van Zürich ondersteunt wereldwijd projecten om de habitat van de neushoorn, amoertijger, sneeuwluipaard en orang-oetan te beschermen. De laatste tien jaar zet Zürich Zoo zich in voor het behoud van het regenwoud op Madagaskar, meer bepaald op het schiereiland Maso Ala. Eventplanners en ondernemers die hun seminar of receptie boeken in Zürich Zoo helpen mee bedreigde soorten te beschermen. Breng een nacht door in de dierentuin, kijk mee over de schouder van de bewaker en krijg uitleg van experts: Zürich Zoo biedt unieke ervaringen.

Zürich Tourism Convention Bureau

Bovenstaande zijn nog maar de eerste voorbeelden van activiteiten met een doel. Het team van het convention bureau in Zürich werkt momenteel samen met lokale partnerorganisaties om nieuwe duurzame sociale programma's uit te werken.

Neem contact op met het convention bureau en ontdek hoe je samen een evenement kunt plannen dat een positieve impact creëert op de samenleving, het milieu, je werknemers en je klanten.


Delen

Direct contact

Zurich Convention Bureau

Sarah Zürcher
Gessnerallee 3
CH-8001 Zürich
+41 44 215 40 30
congress@zuerich.com
meeting.zuerich.com

Switzerland Convention
& Incentive Bureau
Myriam Winnepenninckx
+32 2 345 83 57
myriam.winnepenninckx@switzerland.com
www.MySwitzerland.com/meetings