Duurzaam reizen: verken Europa met de (hogesnelheids)trein | C/A Planner

Duurzaam reizen: verken Europa met de (hogesnelheids)trein

Zo'n 45 % van alle vluchten in Europa omvat verplaatsingen van minder dan 500 km. Als je voor dergelijke korte vluchten de verplaatsingstijd tussen de luchthaven en het stadscentrum en de tijd rekent om in te checken en bagage af te halen, is de trein een waardig en milieuvriendelijk alternatief.

Reizen met de trein is een van de beste opties als je Europa wilt verkennen. Het is vlug en gemakkelijk, je hebt de mogelijkheid om je benen eens te strekken en bovendien krijg je er onderweg gratis prachtige uitzichten bovenop. Tijd dus om de stress die bij een reis komt kijken, te vergeten: als je voor de trein kiest, begint je vakantie al aan boord.

Uitgebreid treinaanbod in Europa

Het aanbod van NMBS Internationaal omvat onder andere de bekendste hogesnelheidstreinen met vertrek vanuit Brussel zoals Thalys, Eurostar, TGV INOUI en ICE (Deutsche Bahn); ook de klassieke internationale treinen naar Nederland, Luxemburg en Lille. Voor die treinen kan er optioneel een ticket 'Elk Belgisch Station' gereserveerd worden. Bovendien heeft NMBS Internationaal ook een ruim treinaanbod in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Denemarken, Tsjechië, Polen, ...

Waarom reizen met de trein?

Reis naar hartje centrum – De meeste treinstations bevinden zich in het stadscentrum. Als je van de trein stapt, ben je dus precies waar je moet zijn om je bezoek aan de stad te beginnen. Je hoeft niet in een transfer naar het centrum te voorzien, zoals dat vaak wel het geval is als je per vliegtuig reist en aankomt op de luchthaven.

Bagage – Als je de trein neemt, mag je zoveel bagage meenemen als je kunt (of wilt) dragen, en dat zonder extra kosten. Je kunt je bagage gemakkelijk opbergen op het rek boven je zetel of aan het begin van je rijtuig.

Krijg een indruk van het land waar je door reist – Als je zelf ergens naartoe rijdt met de auto, kun je niet echt van de omgeving genieten. Dat is wel zo als je kiest voor de trein: ga zitten, ontspan en bewonder het uitzicht vanuit je comfortabele zetel.

Blijf verbonden – Je smartphone of camera opladen, naar een film kijken of nog wat verder werken, het kan allemaal aan boord van de trein. De meeste hogesnelheidstreinen bieden trouwens gratis wifi aan.

Geniet van het comfort en de ruimte aan boord – Treinzetels zijn vaak minder krap en comfortabeler dan zitjes op het vliegtuig. Behoefte om wat te bewegen? Geen probleem, je kunt zo vaak en zo lang de benen strekken als je wilt.

Genieten van eten en drinken - De meeste internationale hogesnelheidstreinen zijn uitgerust met een barrijtuig, maar je kunt ook je eigen eten en drinken meenemen aan boord. In sommige reisklassen zijn de maaltijden inbegrepen.

Milieuvriendelijk reizen –  Naar je bestemming sporen vermindert je CO2-uitstoot met gemiddeld 80 % in vergelijking met het vliegtuig. Treinreizen zijn een veel 'groener' alternatief dan reizen met het vliegtuig of de auto.  

Waarom gebruik maken van NMBS Internationaal voor bedrijven?

 • Uitgebreid internationaal treinaanbod in Europa
 • Gebruiksvriendelijke online reserveringstool: vlug en gemakkelijk reservaties maken, opties nemen en zelf de naverkoop in handen nemen.
 • Inside sales team en account management
 • Belangrijke troef: de medewerkers van NMBS Internationaal spreken je moedertaal
 • 3 contact centers voor ondersteuning
  Rail Service Center: voor reserveringen tot 9 personen en naverkoop
  Groups & Incentives: voor reserveringen vanaf 10 personen
  BeneRail Support Center: helpdesk bereikbaar 7 dagen per week

 

Wil je graag meer informatie? Neem contact op via: 

02 528 27 06
corporate@belgiantrain.be
www.nmbs-internationaal.com/corporate


Delen

Direct contact

NMBS Internationaal

Julie Van Haesebroeck
Sales & Account Manager
+32 2 528 26 07
+32 490 66 44 59
julie.vanhaesebroeck@b-rail.be

persoonlijke follow-up
en groepsaanvragen:
group@b-rail.be

www.sncb-international.com/agent