Kroatië, een land van memorabele events | C/A Planner

Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Kroatië, een land van memorabele events

De aantrekkelijkheid van Kroatië, een bestemming waar onder meer Google, Dell en Mercedes Benz al te gast waren, wordt telkens weer bewezen.

Kroatië heeft 10 Unesco-werelderfgoedsites, 8 nationale parken, 11 natuurparken en nog veel meer uniek cultureel en natuurlijk erfgoed. Het is een veilig land, vlot bereikbaar met het vliegtuig, via moderne snelwegen of over de zee, wat het een ideale keuze maakt als MICE-bestemming.

Google think tank conference in Dubrovnik

Talloze evenementen, waaronder een recente think tank-conferentie van Google in Dubrovnik, tonen aan dat de groeiende aantrekkingskracht van de bestemming gepaard gaat met de toenemende impact van digitalisering op de MICE-sector. Dit was de eerste toerismeconferentie in Kroatië gewijd aan online marketing en de reputatie van het toerisme en bracht eminente vertegenwoordigers van toeristische diensten, consultants en ondernemers uit de MICE-sector samen. De conferentie was ook een uitgelezen kans om de modernste tools voor efficiënter adverteren voor te stellen en om de aandacht te vestigen op het grote belang van investeren in een online bedrijfssegment, vooral in het toerisme.

DELL CEE Distribution Forum in Bale

Nog een mooie locatie voor MICE-events is het charmante stadje Bale bij Rovinj in Istrië, waar Dell EMC zijn vierde CEE Distribution Forum organiseerde. Deze kleine gemeente werd omgetoverd tot een congreslocatie en werd het perfecte kader voor Dell EMC om zo'n 200 managers, distributeurs en afgevaardigden van partnerbedrijven samen te brengen. Drie dagen lang werd Bale een exclusief Dell-centrum, versierd met het wereldberoemde logo van het bedrijf. De receptie vond plaats op het marktplein en de deelnemers sliepen in privé-accommodaties. Lezingen, discussies en productvoorstellingen werden over de hele stad verspreid, van het kasteel en het marktplein tot de sporthal. Daar werd een indrukwekkende exporuimte opgebouwd waarin Dell EMC zijn nieuwe digitale diensten voorstelde.

Heel wat steden met uitstekende faciliteiten

Drie steden zijn de leiders van de MICE-industrie: Zagreb, de hoofdstad met zijn unieke atmosfeer, Dubrovnik, een van de mooiste steden ter wereld, en Opatija, ooit een trendy Oostenrijks-Hongaars kuuroord. Even aantrekkelijk zijn de Istrische steden Rovinj, Poreč, Umag en Pula en de Dalmatische steden Zadar, Šibenik, Vodice, Split en Makarska. In het continentale deel van het land maken Osijek en vele andere steden razendsnel vooruitgang in de congresmarkt. Hun engagement is duidelijk zichtbaar in het aantal nieuwe of onlangs gerenoveerde hotels met uitstekend uitgeruste conferentiezalen voor grote plenaire sessies en voor kleinere meetings.

Meetex, de eerste Kroatische B2B-beurs

Kroatië biedt de ideale mix van business en vrije tijd, waardoor het een optimale bestemming voor meetings en events is. Er heerst een geweldige atmosfeer voor sociale contacten en netwerken. Wil je meer weten over Kroatië als potentiële MICE-bestemming, bezoek dan Meetex, de eerste Kroatische B2B-bijeenkomst ooit, net zo uniek als Kroatië zelf. Meetex vindt plaats in Zagreb van 19 tot 21 maart 2019.

Kroatië is een ideale keuze als MICE-bestemming.

Delen


Meer inspirerende tips

Kroatië is simpelweg gemaakt voor incentives. Welke regio je ook kiest, de plaatselijke natuur, cultuur en geschiedenis zullen je team inspireren en een onvergetelijke indruk nalaten.

lees meer

Aan de kust, in de stad, in het groen: in Kroatië heb je je meetinglocatie maar voor het kiezen.

lees meer

Direct contact

Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Ivan Novak
+32 2 265 79 17
in@infocroatia.net
https://croatia.hr