Winterse tips | C/A Planner

Winterse tips

Interlaken is de ideale regio voor wat buitenactie. We geven twee winterse tips.

Interlaken ligt in het hart van Zwitserland en biedt dan ook alles waarvan we het land kennen: het majestueuze karakter van de bergen van het Berner Oberland, de frisse wind die over de twee meren waait waar het tussenin genesteld ligt en vooral heel veel levenskwaliteit en culinair genot.

Wintertip 1
Bouw je slee: een creatieve teambuildingactiviteit

Elk bedrijf verwacht van zijn teams dat ze de nodige creativiteit aan de dag leggen en dat ze de mouwen weten op te stropen. Laat dat nu net de twee eigenschappen zijn die je nodig hebt om deze teambuildingactiviteit in de Jungfrauregio tot een goed einde te brengen. Waar je ook bent, de 3.970 meter hoge Eiger domineert het uitzicht. Ook de plaats waar de slee gebouwd wordt, ligt in bergachtig landschap, dat alleen te voet of met speciaal transport bereikbaar is.

Creativiteit maakt het verschil

Ter plaatse worden de teams ingedeeld en kunnen ze hun eigen slee bouwen. Elk team beschikt over dezelfde materialen en middelen, zoals ski's, hout, karton en stoffering. Het is dus de creativiteit die het verschil maakt. De mogelijkheden zijn eindeloos: de teams kunnen nagelen, vijlen, plakken en schaven naar hartenlust. De materialen kun je kopen in de shop, waar de teams met een eigen bedrijfsmunteenheid kunnen betalen. Je kunt ook professionele hulp inroepen als je grote stukken hout wilt uitzagen.

De echte test: de sneeuwschans

Je creatie helemaal afwerken, doe je met een vlag of vaandel. Het hoogtepunt van de activiteit is de test van de slee op de sneeuwschans – na een veiligheidscontrole, uiteraard. Mogen de echte doeners en creatievelingen winnen!

Wintertip 2
Wintersprookje op het meer

Als je met je team wilt inschepen voor een echt onvergetelijke ervaring, waag je dan aan een sfeervolle winterse kayaktocht op het meer van Brienz. De deelnemers ritsen zich in warme thermische drysuits en vertrekken onder begeleiding van een ervaren coach voor een winsterse peddeltocht over het idyllische meer van Brienz.  

Het meer, de mist, de bergen

Onderweg ontdek je de pracht van het meer en geniet je indrukwekkende vergezichten op de omliggende berglandschappen vanuit een heel ander perspectief. Om de innerlijke mens te versterken is er uiteraard een stop voorzien om een kopje warme thee te nuttigen. Welk weer het ook is: de sfeer op en rond het meer is altijd even betoverend. Vanop je kayak de besneeuwde bergtoppen zien verrijzen uit de mist op en rond het meer: het is voor elke groep een onvergetelijk mooie herinnering die werkelijk iedereen weet te bekoren.

Voor alle teamevents op en rond het meer van Brienz is Hightide je partner. Voor elke groep hebben ze wel iets in petto.


Delen

Direct contact

Interlaken

Congress Kursaal Interlaken
Strandbadstrasse 44
CH-3800 Interlaken
+41 33 827 62 00
info@interlaken-congress.ch
www.interlaken-congress.ch


Switzerland Convention
& Incentive Bureau
+32 (0)2 345 83 57
myriam.winnepenninckx@switzerland.com
www.MySwitzerland.com/meetings