Nieuw congrescentrum | C/A Planner

Start van revitalisatie- en expansieproject: in 2021 opent het nieuwe congrescentrum

De bouwwerkzaamheden aan Hungexpo Budapest zijn symbolisch van start gegaan met de ceremonie van het leggen van de eerste steen van het nieuwe congrescentrum.

Het grootste multifunctionele beurs- en evenementencomplex van de stad krijgt tegen 2021 een renovatieproject van € 170 miljoen, dat mede wordt gefinancierd door de overheid en GL Events. Als onderdeel van de uitbreiding zullen twee nieuwe beurshallen, een nieuw receptiegebouw en een congrescentrum worden gebouwd.

Een antwoord op de industriële groei

De eerste steen werd gelegd door waarnemend burgemeester Alexandra Szalay-Bobrovniczky, Gábor Ganczer, CEO van Hungexpo, en Balázs Denhoffer, algemeen directeur van Expo Park Ltd., namens de staat.   Boedapest was al langer een aantrekkingspool voor het congrestoerisme, maar door de vlugge groei van de industrie werd de revitalisering van Hungexpo onvermijdelijk.

Geen limiet meer voor grote evenementen

'Dit is voor onze onderneming de belangrijkste dag sinds de oprichting, 50 jaar geleden', zei Gábor Ganczer, CEO van Hungexpo, op de viering. 'Vanaf 2021 kan Boedapest zijn welverdiende rol spelen op het gebied van grote en megagrote evenementen, wat vroeger niet mogelijk was omdat er een congrescentrum van de gepaste omvang ontbrak. Met de huidige ontwikkeling krijgt de hoofdstad de mogelijkheid om internationale congressen, conferenties of beurzen van eender welke grootte te verwelkomen', voegde de CEO eraan toe.

Nieuwe hallen en verbetering van bestaande ruimtes

Het project omvat de uitbreiding van de eventruimte met twee nieuwe hallen. Hal D1 wordt 5.700 m² groot en Hal D2 7.300 m². Alle bestaande paviljoens krijgen ook een renovatie, met nieuwe vloeren en een facelift aan de buitenkant. Alle acht beurshallen, variërend van 5.000 tot 20.000 m² en in totaal 60.000 m² groot, zullen onderling verbonden worden met een overdekte doorgang, wat nieuwe expositiemogelijkheden onder één dak biedt.

Gloednieuw ruim en hypermodern congrescentrum

Bovendien wordt er een gloednieuw congrescentrum gebouwd. Het congrescentrum van drie niveaus krijgt een auditorium voor 2.000 personen en 24 kleinere vergaderzalen, plus een dakterras van 2.300 m². Het gebouw zal uitgerust worden met het hypermoderne uittrekbare zitplaatsensysteem van Gala Systems, waarmee de locatie in een handomdraai aan alle denkbare behoeften kan worden aangepast, en met geavanceerde audiovisuele systemen.

Prestigieuze evenementen op stapel

Het project zal halverwege 2021 voltooid zijn. Tijdens de werkzaamheden blijft Hungexpo vlotjes exposities, conferenties, gala's en sportevenementen organiseren. Het eerste grote internationale evenement van het gerenoveerde, opgewaardeerde Hungexpo Budapest Convention and Exhibition Centre is het Internationaal Eucharistisch Congres, gepland voor september 2020, dat 15.000 gasten zal ontvangen. Verder organiseert Hungexpo Budapest in 2021 de World Hunting and Nature Expo.

Voor meer informatie over congressen in het vernieuwde congrescentrum:
Agnes Opitzer
Director of hosted event sales
HUNGEXPO Budapest, Congress and Exhibition Centre
+36 1 263 60 87
opitzer.agnes@hungexpo.hu
event.hungexpo.hu/en


Delen

Direct contact

HUNGEXPO - Budapest

Ms Bianka Pál
00 36 30 469 1366
pal.bianka@hungexpo.hu
http://event.hungexpo.hu