duvall | C/A Planner

duvall

Tolken op afstand met Remote Conference Interpreting (RCI)

Voor meertalige vergaderingen in Europa moeten de tolken meestal ingevlogen worden. Dit neemt niet alleen een grote hap uit het budget (hotel- en transportkosten), maar is ook belastend voor het milieu.

Voor meertalige vergaderingen in Europa moeten de tolken meestal ingevlogen worden. Dit neemt niet alleen een grote hap uit het budget (hotel- en transportkosten), maar is ook belastend voor het milieu. Daarom ontwikkelde duvall tolken op afstand (Remote Conference Interpreting - RCI). Dankzij RCI kan duvall simultaanvertaling aanbieden vanop een centrale locatie, zonder in te leveren op snelheid of kwaliteit. Niet te vergelijken met pakweg videoconferenties.

Voordelen van RCI

 

  • De organisatoren van meertalige bijeenkomsten besparen op de reis- en verblijfskosten van de tolken en hebben bovendien een minder grote vergaderruimte nodig: goedkoper en aangenamer om te vergaderen.
  • Voor de tolken betekent RCI dat ze kunnen werken met hun vertrouwde apparatuur in hun vertrouwde omgeving en dat ze na het werk gewoon naar huis kunnen.
  • Dat er geen tolken of cabines getransporteerd moeten worden, is tenslotte ook goed nieuws voor het milieu.Kortom, met RCI biedt duvall de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke manier de ecologische voetafdruk te verminderen en de kosten te drukken.

Duvall RCI-technologie


Bij het ontwikkelen van een oplossing voor simultaan vertalen op afstand heeft duvall zichzelf zeer strikte normen opgelegd en werd alles in samenspraak met professionele tolken geëvalueerd:

  • De vertaling gebeurt simultaan, maw er is geen merkbare vertraging.
  • Tolkenwerk is teamwerk: de tolken werken samen vanuit één locatie. Hierdoor is het gehele tolkgebeuren beter te beheersen en is er controle over de kwaliteit en de continuïteit van de verbindingen.
  • De tolken werken met hun vertrouwde apparatuur in een vertrouwde omgeving en kunnen na het werk gewoon naar huis.
  • De tolken krijgen een duidelijk en kwalitatief realtime beeld van de spreker (met lipsynchronisatie).
  • Zij hebben ook een overzichtsbeeld van de vergadering en kunnen de presentaties meevolgen op een scherm.
  • De gegevensstroom loopt over een beveiligde verbinding die exclusief, snel en performant is.Technisch komt het erop neer dat duvall beeld en geluid over IP van de vergaderzaal naar de tolkenzaal stuurt en terug. Dit alles gebeurt met een minimum aan vertraging zodat zowel de deelnemers als de tolken amper beseffen dat ze fysiek niet in dezelfde ruimte zitten.

Delen

Direct contact

duvall

Frank Uyttendaele
duvall bvba
Ambachtsweg 22
B-9820 MERELBEKE
T: +32 9 236 61 71
M: +32 475 64 44 74
E: info@duvall.be
W: www.duvall.be