Meer dan veertig vergadertips in het nieuwe boek 'Meetings, Default or by Design' | C/A Planner

Meer dan veertig vergadertips in het nieuwe boek 'Meetings, Default or by Design'

Bijna tien jaar na de publicatie van hun eerste boek 'Into the Heart of Meetings' zijn Mike van der Vijver en Eric de Groot van MindMeeting terug met hun nieuwe worp 'Meetings, by Default of by Design'. In dat nieuwe boek blijven ze hameren op hun dada: een meeting moet je 'designen', anders gezegd goed doordacht voorbereiden, structureren en gericht op een doel organiseren. Doe je dat niet, dan verspil je je tijd aan een meeting by default. Een meeting om de meeting dus, die weinig bijbrengt.

De positie van face-to-face meetings versterken in een hybride vergaderlandschap

Het is een soort werkboek geworden met een hele rist aan suggesties om wel veertig werkpunten te verbeteren. Komen onder meer aan bod: hoe kun je de meeting openen, afstemmen op de doelstelling van de meeting, hoe kun je het best afsluiten of wat doe je met een olifant in de zaal (lees: de hete brij waar iedereen omheen draait) tot het pimpen van de inhoud.

Het boek is gericht op face-to-face meetings, die – godzijdank – na de COVID-19-pandemie toch weer aan terrein winnen. De hypothese van de schrijvers is dat die real life-vergaderingen nu wel duidelijkere doelstellingen en een goed opgezette structuur nodig zullen hebben om hun waarde te blijven bewijzen in een vergadermarkt waarin een nieuw evenwicht tussen live, hybride en online meetings gevonden moet worden. De auteurs zijn ervan overtuigd dat meetings de 'menselijke lijm' blijven bij bedrijven en tussen organisaties, maar dat daar overal in de wereld wel anders naar gekeken wordt. 

Een andere kijk op face-to-face meetings overal ter wereld

De auteurs gaan in het voorjaar van 2023 op tour met het boek op een reeks kleinschalige, doelgerichte events in de meetingsector in ten minste vier Europese landen, drie in Oost-Azië, twee in het Midden-Oosten en twee in Noord- en Zuid-Amerika. Afsluitend zullen ze hun bevindingen formuleren op de vakbeurs IMEX in Frankfurt in mei 2023, samen met Martin Sirk, die het wakende oog was bij het tot stand komen van hun boek.

Wil je zelf weten welke veertig tips de auteurs aanreiken voor doeltreffender face-to-face meetings na de pandemie?
Bestel het boek, waarvan alleen een Engelstalige versie bestaat, dan hier

Terug naar overzicht