The first, the last, my everything ... Ludo Verhaege | C/A Planner

The first, the last, my everything ... Ludo Verhaege

Ludo Verhaege, zaakvoerder van Tourism Marketing Group en Kameleons, deelt zijn meetingmemoires


In deze rubriek trekken we geregeld lezers aan de mouw om te polsen naar hun herinneringen aan het eerste, laatste en memorabelste evenement dat ze zich voor de geest kunnen halen. Nu dachten we: wat we van onze lezers vragen, moeten we minstens onszelf ook eens aandoen. Dus lieten de zaakvoerders van Tourism Marketing Group zelf ook even hun hersenen kraken, waarna deze herinneringen uit hun soms stoffige hersenpan rolden: Ludo Verhaege (47). 


 

The first ... Flanders Expo, Gent

'In 1998 studeerde ik af als taalkundige en kreeg ik quasi meteen een stoel toegewezen op de redactie van wat toen Meeting Media Plus heette, een uitgeverij in de MICE-sector met bladen in de meetingbranche, eventsector en de wereld van de vakbeurzen. We hadden toen een klein kantoortje in Aalter en dat bleek toen eigenlijk het incubatiecentrum te zijn van de BEA Awards, een event dat vandaag nog altijd bestaat en dat de beste events van het afgelopen jaar beloont. Die eerste editie moet het eerste event geweest zijn dat ik zelf meemaakte. Het was een soort beurs die culmineerde in een award ceremony. Hoewel ik er nog niet zelf heel actief bij betrokken was, heb ik achter de schermen dat event vorm zien krijgen en kon ik dan in Flanders Expo zelf het resultaat zien van al het denkwerk dat ik opgevangen had. Wat ik me er vooral van herinner, was hoe mooi die beurs aangekleed was.

Zo zag ik meteen hoe je van een vrij naakte hal als Flanders Expo toch iets heel sfeervols kunt maken met originele decoratie en aankleding.'

The last ... Bobbejaanland, Lichtaart

'Behalve zaakvoerder van Tourism Marketing Group run ik ook het contentmarketingbureau Kameleons. Daarmee lezen we ook boekmanuscripten na. Deze zomer nam Fantasynovels contact op, een nieuwe uitgeverij in het fictiongenre dat het debuut van schrijver Matthias Boonen uitbracht. Doodsrozen: de Doodsengel is een turf van meer dan 400 bladzijden die we reviseerden. We werden met het hele gezin uitgenodigd op de officiële voorstelling van het boek in Bobbejaanland. Meer dan 100 genodigden werden vergast op een kleine show in het Theater van Bobbejaanland, waarbij we een inhoudelijk voorsmaakje kregen in toneelvorm. Daarna mochten we aanschuiven op een buffet met soep en broodjes en konden we nog even genieten van vrije toegang tot het park. De avond werd afgesloten aan de overkant van het park, in de discotheek Cobra Deluxe, die een capaciteit heeft voor staande events tot 900 personen en veel gebruikt wordt voor personeelsfeesten.

Ik moet toegeven dat ik de locatie niet kende, maar de combinatie met Bobbejaanland en de vele parkeergelegenheid opent eigenlijk wel heel wat perspectieven.'

My everything ... Château du Clos Lucé, Loirestreek

'Het jaar ben ik kwijt, maar ik weet wel nog dat het om een fam trip ging die georganiseerd werd door het toenmalige incentivebureau In Search of Excellence van Didier Schmidt, die vandaag nog altijd actief is als travel butler. We trokken met een aantal van zijn klanten en relaties door de Loirestreek. Een losse rode draad, al van in de voorcommunicatie, bleek Leonardo da Vinci te zijn. Die thematiek zwol helemaal aan met als hoogtepunt een bezoek aan Château du Clos Lucé in Amboise, met het bijbehorende Parc Leonardo da Vinci. In dat landhuis sleet 's werelds bekendste homo universalis zijn laatste drie levensjaren (1516-1519), op uitnodiging van koning Frans I van Frankrijk. Daar deden we in de namiddag een ludieke zoek- en opdrachtentocht in en rond het landgoed, waarbij we wat meer inzicht kregen in de wondere denkwereld van het roemruchte genie.

Bijster interessant, maar de klap op de vuurpijl was de verklede thema-avond in het kasteel, getogen in de kledij van die tijd. Ondergetekende in een pofbroek met een hoed met pluim op de dansvloer een renaissancekringdans ten beste zien geven: het staat voor het leven op het netvlies van mijn collega's van toen gebrand. Tranen met tuiten, maar dan van het lachen.'

Traditionele uitsmijter: welke evenementen komen er nog aan? 'Als de eindejaarsdrukte het toelaat om toch even weg te raken van het bureau, ga ik misschien wel in op de uitnodigingen van twee van onze klanten die in mijn mailbox prijken: een networking event van de dienst voor toerisme van Kroatië rond de voetbalmatch België-Kroatië op het WK in Qatar – ik dacht op de ambassade zelf – en een eindejaarsborrel met klanten en relaties in hotel The Dominican in Brussel.

Zelf ook je eerste, laatste en beste meetingervaringen delen?

Neem contact op met ludo@corporatepanner.be en wie weet delen we jouw meetingmemoires hier ook eens met de meetingplannende mensheid.

Terug naar overzicht