The first, the last, my everything ... Sophie Carlier | C/A Planner

The first, the last, my everything ... Sophie Carlier

Sophie Carlier, marketing manager Belux bij SSP The Food Travel Experts, deelt haar meetingmemoires

Sophie Carlier (37) werkt sinds 10 jaar voor SSP The Food Travel Experts, operator van horeca op high traffic locaties. Ze startte er als assistente operaties in 2009 en werkt inmiddels al 5 jaar als marketingverantwoordelijke voor België en Luxemburg. Daarvoor werkte ze voor THEPLANNER.be (ja, Sophie is een oudgediende van dit huis, nvdr), waar ze voldoende kennis en ervaring van de meeting- en incentivemarkt heeft opgedaan om ook bij haar huidige werkgever de organisatie van bedrijfsevents met veel plezier op zich te nemen.

 

gent-water.jpg

The first ... Gent

'Mijn eerste event was een eerder klassiek dagje Gent om de Franse collega's de kans te geven mijn prachtige thuisstad te ontdekken. De meeting vond plaats in het Novotel Gent Centrum en daarna stond een amusante themawandeling met Vizit op het programma, waarbij we onder meer eendjes gingen vissen in de fontein op het Sint-Baafsplein. Voor het diner kozen we voor het Pakhuis. We sloten af met een Belgisch biertje en oude volksspelen op de bovenverdieping van café het Spijker op de Pensmarkt. Dat is een oergezellig oud borrelcafé waar je je tussen pot en pint nog aan volksspelen als sjoelbakken of hoefijzerwerpen kunt wagen. Daarna zakten we af naar café Den Turk, het oudste café van Gent. Het was een geslaagd event waar menige Franse collega's tot vandaag nog over spreken.

auberge-du-pecheur.jpg

The last ... Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem

'Mijn laatste event was ook in regio Gent, meer bepaald het seminar voor het commerciële team Frabelux. Dat hadden we al vele jaren in Frankrijk georganiseerd, dus vonden we het nu tijd om het eens in België op poten te zetten. Ik ben de enige van dat team die niet fysiek in Frankrijk werkt, dus kwam de organisatie grotendeels in mijn handen. We opteerden voor Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem, waar we de gasten onthaalden en hun een lichte lunch aanboden, om vervolgens over te gaan tot het formele gedeelte in zaal Delvaux, met uitzicht op de Leie. Na het brainstormen mocht er ook wel ontspannen worden – het is te zeggen: we gooiden alle remmen los tijdens de farm games van Ecco La Luna. Hilariteit alom bij het zaklopen, hooivorken gooien of melken van nepgeiten. Na zich even te hebben opgefrist, schoven de gasten aan voor een barbecue op het terras.

Daar heb ik hun nog de zelf ineengebokste kwis 'La Belgique pour les nuls' voorgeschoteld, met een knipoog naar het mondaine karakter van Sint-Martens-Latem en de Parijse mentaliteit. De volgende ochtend vatten we opnieuw aan met een vergadermoment, waarna we naar Gent trokken voor de proevertjeswandeling met Vizit. Hun Xavier is echt wel de beste gids voor een luchtige, olijke wandeling voor een Franstalig publiek. Afsluiten deden we met stoofvlees met frietjes op een terrasje op de Vrijdagmarkt.'

My everything ... Silo Building, Brussels Event Brewery, Brussel

'Mijn memorabelste event moet het personeelsfeest in 2012 geweest zijn. Toen 'nog maar' voor zo'n 150 mensen – een publiek bestaande uit bakkers, geranten, verkoopmedewerkers en collega's van het hoofdkantoor. Het feest vond plaats in de Silo Building van de Brussels Event Brewery. Cateraar was Les Frères Debekker, die een wereldbuffet uit de koksmuts toverde met verschillende gerechten uit alle hoeken van de wereld: oosters, mediterraans of lekker van bij ons. Werelds lekker! We aten op de bovenverdieping terwijl er beneden dansgelegenheid was. Een dj speelde ten dans en fotograaf Joost van Photodown legde alles vast op de gevoelige plaat. Heel leuk was ook het meubilair dat we hadden gehuurd bij Partyrent. Maar de grote blikvanger was toen Kenny Belaey, de Belgische wereldkampioen trialbike, die voor gekke stunts zorgde op de lange bar en grote ogen gooide bij de gasten.'

Het afgelopen jaar is de business van SSP in België sterk gegroeid, vooral sinds in oktober 2018 het contract van de luchthaven van Charleroi werd binnengehaald. Na een heel drukke periode begint Sophie al uit te kijken naar locaties of ideetjes voor een personeelsfeest of een gerantenmeeting in 2020 om de medewerkers uit alle hoeken van het land samen onder één dak te krijgen. We wensen Sophie alvast veel inspiratie toe.

Terug naar overzicht