Rechtstreeks naar Zwitserland voor een volgende meeting of event - Bazel | C/A Planner

Rechtstreeks naar Zwitserland voor een volgende meeting of event
Bazel

Bazel is een van de drie belangrijkste luchthavens van Zwitserland die bediend wordt vanuit Zaventem. De andere twee luchthavens zijn Genève en Zürich die de voorbije weken al aan bod kwamen in onze reeks. Jullie konden al lezen dat er in die steden veel keuze is om je trip zo interessant mogelijk in te vullen. Bazel is van hetzelfde laken een pak.

BRU-BSL: 2 vluchten per dag

Bazel is traditioneel een stad van congressen en beurzen. De vergadermogelijkheden zijn uiterst gevarieerd: van het congrescentrum met 16 zalen en een capaciteit tot 2.000 personen tot originele of historische hotels. Zoals het CORPORATEPLANNER.be betaamt, tippen we hier ook vooral de nieuwigheden of locaties met speciaal karakter, maar vergeet zeker niet te informeren naar de vele andere hotels, vergaderlocaties en dinerlocaties.

Lifestyle of historisch kader?

Aan het hotelfirmament van Bazel stippen we de vier sterren aan van het begin 2016 geopende Nomad Design & Lifestyle Hotel. Het heeft 65 moderne kamers in verscheidene categorieën, van de Small Design Room tot de luxueuze Design Penthouse Suite. Restaurant Eatery serveert heerlijke gerechten van over heel de wereld. Congresgangers worden verder verwend met verschillende seminarie- en receptiezalen maar ook met een fitness en een sauna. Het hotel heeft een eigen parking.

Het tijdperk van de klassieke reisbureaus is definitief uit. Sinds de opkomst van de mobiele telefoon is het zoek- en boekgedrag van reizigers immers drastisch veranderd.

Een goeie app zorgt ervoor dat reizigers steeds minder moeten plannen, want alles kan ter plaatse worden opgezocht: vervoer, hotels, restaurants … Daardoor zijn ook all-in reizen veel minder gegeerd, en het zijn zeker niet enkel avonturiers die kiezen voor een last-minute. Reizigers gebruiken hun smartphone vooral om hun locatie te bepalen, om het weerbericht te lezen en om restaurants te zoeken. Het is opvallend dat slechts een kleine minderheid een app gebruikt om een hotel te boeken – daar zou je uit kunnen afleiden dat er toch nog op veilig wordt gespeeld.

We gaan toch ook even klassiek op het vlak van evenementenlocaties en duiken recht de Markthalle in. Weinig eventlocaties in de stad kunnen prat gaan op zoveel binnenruimte. Een oppervlakte van meer dan 2.800 m² wordt overspannen door een koepel van 60 m breed, vlak naast het treinstation. Deze koepel werd gebouwd in 1929 en is een geklasseerd monument. De ruimte kan benut worden voor de meest uiteenlopende evenementen, er zijn bijvoorbeeld conferentiezalen voor 200 personen.

Met uitzicht over Bazel

We sluiten af met een locatie op hoog niveau, letterlijk dan. In de Bar Rouge, 105 meter hoog op de 31ste verdieping van de Messeturm, hebben groepen tot 250 personen een panoramisch uitzicht over Bazel en het Zwarte Woud. Op de 30ste verdieping is er ruimte voor evenementen en een zaaltje voor meetings van 10 personen. De Messeturm bevindt zich trouwens vlak naast het Congress Center.

Zo, je kunt 13 keer per dag rechtstreeks naar Zwitserland naar 3 bestemmingen en vanuit elk van die bestemmingen liggen nog een veelvoud aan bestemmingen binnen een tijdsspanne van een uur. En weet dat voor elke hoteltip of vergaderlocatie die we aanstipten, het Switzerland Convention & Incentive Bureau er nog 10 andere aan de hand kan doen. Voor elk plan of project in de veiligste bestemming van Europa met de hoogste levenskwaliteit: vergeet niet eerst contact op te nemen voor gratis advies:

Switzerland Convention & Incentive Bureau
c/o Switzerland Tourism
T:  +32 (0)2 345 83 57
E: scib.belux@switzerland.com    
W: MySwitzerland.com/meetings

Terug naar overzicht