Rechtstreeks naar Zwitserland voor een volgende meeting of event - Genève | C/A Planner

Rechtstreeks naar Zwitserland voor een volgende meeting of event

Genève

Genève is een van de drie belangrijkste luchthavens van Zwitserland die bediend worden vanuit Zaventem. De andere twee luchthavens zijn Zürich en Bazel. De drie steden zijn op zich al topbestemmingen die gigantisch veel in petto hebben! Als we even op de kaart van Zwitserland kijken, zien we nog veel meer bestemmingen op een uur van deze drie toppers. Op die manier is al een flink stuk van Zwitserland gedekt door deze luchthavens. Alleen wie echt de berglucht wil opsnuiven of de skilatten wil aanbinden, moet er misschien iets langer voor over hebben – maar dat is nu eenmaal eigen aan skibestemmingen, niet?

BRU-GVA: 6 vluchten per dag

Vanuit het vliegtuig zien we al meteen waarom Genève zo'n sterke toeristische traditie heeft: het gelijknamige meer biedt prachtige vergezichten, rust en sereniteit. Eigenlijk zijn alle steden en oorden om en rond het Meer van Genève potentiële bestemmingen – de pracht houdt niet op. Over Lausanne tot Montreux helemaal aan de andere kant van het meer, en passant prachtige parels als Vevey meepikkend.

Tophotels, topcatering,…

Om toch in Genève te beginnen, tippen we tussen het ruime aanbod aan klassieke en eigentijdse hotels deze nieuwkomer: de Fraser Suites Geneva, vlakbij de bekende fontein. In een vorig leven was het gebouw de hoofdzetel van Rolex, nu een hotel met 67 kamers/suites. Voor meer hoteltips, contacteer zeker het Switzerland Convention & Incentive Bureau in Brussel, waarvan je de contactgegevens op het einde van dit artikel vindt.

Voor wie in de stad zelf wil blijven met zijn evenement is Cité du Temps een betrouwbare keuze. Deze locatie in het hart van de stad, aan de Pont de la Machine, is een initiatief van het overbekende horlogemerk Swatch, dat er een permanente tentoonstelling heeft lopen die een overzicht biedt van de evolutie in horloges tussen 1981 en nu. Sinds 2011 is topcateraar Philippe Chevrier hier kind aan huis en maakt hij van restaurant-bar-lounge 'Au Phil du Temps' een absolute must. Een tijdloze tip!

…en topwetenschap

Of je nu wetenschappelijk aangelegd bent of niet, van de fameuze deeltjesversneller van CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire - Europese Raad voor Kernonderzoek) heb je zeker al gehoord. Zelf snappen we niet veel van de principes achter deze machine, maar fascinerend is het wel. Sinds de heropening kun je hier gewoon de bovenste verdieping afhuren voor meetings tot 250 personen. En na de meeting kun je de nieuwe tentoonstelling 'Microcosm on the Ground Floor' meepikken, waarbij je midden in het dagelijkse leven van de werknemers van CERN terechtkomt en zelfs virtueel even de Large Hadron Collider kunt bedienen.

Charlie Chaplin nodigt je uit als vip

We gaan niet het hele meer rond – we stipten de voornaamste steden en pleisterplaatsen al kort aan – maar deze nieuwe locatie in Vevey willen we je niet onthouden: Chaplin's World!

Het heeft 16 jaar geduurd, maar het volledig aan Charlie Chaplin gewijde museum heeft op 16 april 2016 officieel de deuren geopend. En wel op het landgoed van 40 hectare waar de filmmaker zelf met zijn gezin woonde. In zijn eigen landhuis, het Manoir de Ban, kom je meer te weten over alle bijzonderheden in Chaplins leven. In een apart gebouw is een filmstudio nagebouwd, waar je een parcours aflegt tussen de decors van zijn grootste films.

 

Naast de permanente tentoonstellingen zijn er ook tijdelijke, zodat er regelmatig vernieuwd wordt. Al dit moois wordt ook aangeboden aan organisatoren van evenementen. Het museum kan volledig afgehuurd worden, evenals verschillende vergaderzalen. In de vipruimte kunnen events of conferenties voor 150 deelnemers plaatsvinden en ook een avondje in het park, tussen de prachtige tuinen, behoort tot de opties. 

Het Nest van Nestlé

Nu we toch in Vevey zijn, kunnen we er net zo goed nog een beroemd Zwitsers merk tegenaan gooien dat net als Swatch zijn eerste stappen zet in de evenementiële wereld: Nestlé.

Espace Nest is een polyvalente eventlocatie bestaande uit een ruim complex in metaal en glas, ontworpen door de groep Nestlé naar aanleiding van zijn 150-jarig bestaan. De symboliek is alomtegenwoordig want de gebouwen zijn opgetrokken op de exacte plaats waar de jonge Henri Nestlé in 1866 zijn melkpoederfabriek opende.

Nest bestaat uit drie gebouwen:

  • La Fabrique herbergt een museum 
  • in La Boulangerie is restaurant-bar Café Henri gevestigd 
  • La Villa is het gedeelte bestemd voor evenementen

La Villa heeft bovendien een groot aantal polyvalente zalen die ingericht zijn voor conferenties, symposiums of seminaries.  

Dat was het voor deze week. Volgende week brengen we een bezoekje aan Zürich!

Terug naar overzicht