VisitDenmark | C/A Planner

VisitDenmark

Kopenhagen kleurt groen voor MINDblowing meetings

De meetingmogelijkheden in de stad kleuren resoluut groen zodat u nagenoeg niet onder een duurzaam event of seminar uit kunt! Een duurzaam evenement organiseren is in Kopenhagen bijna vanzelfsprekend.

Kopenhagenaars eten wereldwijd het meest biologisch en 63% van de hotelaccommodaties in Kopenhagen is eco-gecertificeerd. De meetingmogelijkheden in de stad kleuren resoluut groen zodat u nagenoeg niet onder een duurzaam event of seminar uit kunt!

Een duurzaam evenement organiseren is in Kopenhagen bijna vanzelfsprekend. Zo leidde de Deense hoofdstad in 2009 met de COP 15 of VN-klimaatconferentie de allereerste eco-gecertificeerde internationale top in goede banen. Dit jaar neemt Denemarken het voorzitterschap van de Europese Unie waar, dat volledig zal verlopen volgens de principes van ISO20121, de internationale norm voor duurzaam eventmanagement. Het Deense voorzitterschap wordt zo het meest duurzame tot nog toe.

Participatief, wervelend en inspirerend


De Deense meetingsector speurt al jaren proactief naar nieuwe mogelijkheden en instrumenten om in te haken op de verwachtingen van professionele eventplanners, nu en morgen. Het antwoord ligt voor de hand: MINDblowing events die tegelijk participatief, wervelend en inspirerend zijn!

Het uitgangspunt voor iedere meeting is Meetovation, een vernieuwend meetingconcept dat door de Denen werd ontwikkeld en dat mikt op een hogere ROmI of Return On meeting Investment. Meetovation steunt op 4 pijlers: betrokkenheid, locatie, inspiratie en duurzaamheid. Kopenhagen, onlangs nog uitgeroepen tot groenste hoofdstad van Europa, is dan ook het gedroomde decor voor een resoluut groen, MINDblowing event.


Felgroen


In Kopenhagen is het stukken gemakkelijker om een duurzaam dan een niet-duurzaam evenement te organiseren. Maar liefst 63% van alle hotelkamers in Kopenhagen behaalde een officieel eco-certificaat, meteen het hoogste percentage van alle hoofdsteden. De meeste conferentiecomplexen in de stad zijn bovendien uitgesproken groen en pakken uit met het Green Key-keurmerk.

Het stadsbestuur wil van Kopenhagen tegen 2025 's werelds eerste CO2-neutrale hoofdstad maken, waarmee Kopenhagen duidelijk het voortouw neemt als milieubewuste grootstad. Zo'n 55 % van alle Kopenhagenaars gaat iedere dag met de fiets naar het werk. De stad heeft zowat het drukste fietspad ter wereld, met een dagelijkse passage van om en bij de 36.000 fietsers. Als alternatief wandelt u in no time van A naar B, maakt u gebruik van het efficiënte en bovendien milieuvriendelijke openbare vervoersnet of neemt u een CO2-neutrale of elektrische taxi.

Groene golf


Steeds meer restaurants, cafés en zelfs hotels surfen mee op deze 'groene golf' en tillen het ecologische karakter van de stad naar een hoger niveau, in alle prijsklassen. Deense chefs werken hoofdzakelijk met inheemse seizoensgroenten en producten uit de zee. Denemarken telt bovendien 10 restaurants met één of meer Michelin-sterren, waarmee het zijn buurlanden de loef afsteekt.

Voor wie het nog niet wist: Denemarken is een absolute must voor inspirerende, vernieuwende, duurzame en vooral MINDblowing events met een beduidend hoger rendement.

Delen

Direct contact

VisitDenmark

VisitDenmark
T: +31 71 5233 283
E: mice@visitdenmark.com
W: www.visitdenmark.com/meetings