Visit Mons | C/A Planner

Visit Mons

Bergen, een MI(C)X van MICE

De culturele hoofdstad van Europa 2015 heeft een economische, culturele en stedenbouwkundige metamorfose ondergaan. Ontdek welke nieuwigheden Bergen te bieden heeft.

Laten we beginnen met de economische metamorfose. Nieuwe hotels zoals het Dream Hotel en het Congres Hotel vestigden zich onlangs in Bergen. Ook het MICX opende de deuren: een congrespaleis met een geheel aan seminarieruimtes voor 1.000 personen. Met 20 perfect uitgeruste congreszalen is het MICX de ideale locatie om een evenement te organiseren in een meesterwerk van architect Daniel Libeskind. Dit congrescentrum ligt op wandelafstand van de Lotto Mons Expo en het Initialispark, dat talrijke bedrijven huisvest die gespecialiseerd zijn in moderne technologieën als biochemie, telecommunicatie, civiele techniek en informatica.

Niet minder dan 5 nieuwe musea

Vervolgens komen we bij de culturele metamorfose, met de opening van maar liefst vijf nieuwe musea: het Museum van de Doudou, het Belfort van Mons, de Artothèque, het Mons Memorial Museum en Silex's. De dynamiek die in Bergen leeft op het vlak van cultuur wordt ook weerspiegeld in het BAM (Beaux-Arts Mons), het Mundaneum en de instellingen die door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen zijn (het belfort, de vuursteengrotten van Spiennes, het Doudoufestival, Le Grand-Hornu en de archieven van het Mundaneum).

Een bewuste stedenbouwkundige visie

Ten slotte maakt Bergen ook een stedenbouwkundige metamorfose mee, dankzij de talrijke projecten die reeds afgewerkt of nog in aanbouw zijn: het MIXC, de ombouw van de Watermachine in het Mons Memorial Museum (Pierre Hebbelinck), de Artothèque (L'escaut-Gigogne) en niet te vergeten het Théâtre le Manège, Le 106, het nieuwe bureau voor toerisme en zelfs het toekomstige station van Santiago Calatrava. Deze transformatie is het resultaat van een proactieve stedenbouwkundige politiek die het heden en het verleden samenbrengt zoals nergens anders.

Al deze vernieuwingen hebben de stad een volkomen nieuw uitzicht gegeven. Tegenwoordig kun je geen betere bestemming vinden dan Bergen voor een zakenreis. Het is een stad waar ontspanning (bioscoop, golf, wellness, theater, gastronomie, ...) gepaard gaat met uitmuntende dienstverlening dankzij de talrijke MICE-infrastructuren.

De culturele hoofdstad van Europa 2015 heeft een economische, culturele en stedenbouwkundige metamorfose ondergaan.

Delen

Direct contact

Visit Mons

+32 (0) 65 40 53 52
meetingsmons@ville.mons.be
www.visitmons.be/MICE