Toeristische Dienst Oman | C/A Planner

Toeristische Dienst Oman

Oman, een duizendendsterren incentivebestemming

Wie zijn incentivegroep op een sprookje van 1001 nachten wil vergasten, is in Oman aan het goeie adres. Oman heeft immers alles om incentivegroepen te verwelkomen.

Wie zijn incentivegroep op een sprookje van 1001 nachten wil vergasten, is in Oman aan het goeie adres. Oman heeft immers alles om incentivegroepen te verwelkomen.

1001 overnachtingsmogelijkheden


Het begint al met de keuze aan overnachtingsmogelijkheden: van de meest fabelachtige hotels tot tentenkampen in de woestijn of onnavolgbare resorts in de bergen. Klik hier voor een overzicht van de betere hotels.

Actie!


Een verkwikkende nachtrust zal je sowieso nodig hebben in Oman, want overdag valt er van alles te beleven aan incentive-activiteiten:

  • Activiteiten in de bergen: De bergen in Oman gaan tot 3000 meter hoog en worden doorkruist door prachtige wadis, riviervalleien en herbergen adembenemende grotten. Allemaal te ontdekken tijdens een offroad-tocht, wandeltrektocht of met de mointainbike.

 

  • Activiteiten in de woestijn: Ga de strijd aan met de hoogste zandduinen aan het stuur van een 4 X 4, of met iets minder paardenkracht op de rug van een kameel. Zand gevreten tijdens het zandsurfen? Dat spoel je zo weg op de top van een duin en geniet van zonsondergangen die je alleen in de woestijn kan bewonderen. Mag het allemaal nog wat langer duren? Geniet verder van een heldere sterrenhemel vanuit je tent.

 

  • Activiteiten op zee: Moet er geen zand meer zijn? Ook de wateren rond Oman staan bol van de natuurpracht. Je kan er dolfijnen spotten, snorkelen, kajakken, kitesurfen of diepzeevissen. Heel typisch voor de regio zijn de sunset cruises aan boord van een dhow, de lokale houten boot.

 

  • Culturele activiteiten: In Oman prijken nog tal van overblijfselen van een rijke geschiedenis. Je kan er oude forten bezoeken, verdwalen in de souks waar de lokale ambachtslui prachtig handwerk afleveren. Haute culture snuif je op in de musea of het Royal Opera House.

 

  • Gastronomie: Niet alleen wat er op je bord komt is top in Oman (heerlijke zeevruchtenschotels!), maar je kan ook nog eens de setting kiezen: een barbecue op een afgelegen strand, een picknick in de wadi, of een oosters galadiner in een paleis!Nog meer tips? Lees hier ook nog even de reportage na die eerder in CORPORATEPLANNER.be verscheen.

Delen

Direct contact

Toeristische Dienst Oman

Toeristische Dienst Oman
T: +32 050 61 51 01
E: info@visitoman.be
W: www.visitoman.be