Toeristische Dienst Oman | C/A Planner

Toeristische Dienst Oman

Oman, rijzende ster onder de congresbestemmingen

Oman is groeiende incentivebestemming met elk jaar enkele verrassende nieuwigheden. Hét grote nieuws echter is dat Oman zich ook aan het profileren is als een congresbestemming met een gloednieuw congrescentrum.

Oman heeft zijn naam en faam al rijkelijk gemaakt als incentivebestemming, zoals je ook in dit artikel kon lezen. Een groeiende incentivebestemming met elk jaar enkele verrassende nieuwigheden. Hét grote nieuws echter is dat Oman tussen nu en enkele jaren zich ook aan het profileren is als een congresbestemming waar je niet meer naast kan kijken.

Congresseren midden de natuur


Spilproject in deze nieuwe ontwikkelingen is het nieuwe Oman Convention & Exhibition Centre, dat in 2016 volledig af zou moeten zijn. Het wordt een iconisch visueel ijkpunt in de hoofdstad Muscat, en een unicum voor het ganse Sultanaat. Congresgangers zullen er kunnen congresseren op slechts 10 minuten van de nieuwe luchthaven van Muscat, maar zullen tegelijk omringd zijn door de natuur: vanuit het congrescentrum kijk je immers uit op een wadi, een rivierdal waar de meest exotische vogelsoorten thuis zijn.

Het congrescentrum is een domein op zich, met een uitstraling van wereldallure, en helemaal gericht op het onthalen van internationale, regionale en nationale congressen, beurzen en zakelijke events. Een van de paradepaardjes is het auditorium met 3200 zitjes en de meer dan 22.000 m² aan beursvloer.

Warm welkom op maximum 7 uren vliegen


Met zijn ideale ligging op het Arabische schiereiland, met de helft van 's werelds luchthavenhubs op maximum 7 uur vliegen van Muscat International Airport, heeft Oman alvast enkele harde feitelijke troeven in de hand. Voeg daarbij een warm Omani welkom, de schoonheid en diversiteit van het land, en Oman wordt een congresbestemming die hoge toppen kan scheren.

De eerste prospectiereizen vanuit de Verenigde Staten waren alvast een succes: menig Amerikaanse associations bevestigden al sterke interesse om vanaf 2016 een congres in Oman en het nieuwe congrescentrum te plannen.

Delen

Direct contact

Toeristische Dienst Oman

Toeristische Dienst Oman
T: +32 050 61 51 01
E: info@visitoman.be
W: www.visitoman.be

Bezoek ook de website van het Oman Convention Centre:
www.omanconvention.com