Centraal- en Oost-Europese wijnen: proef eens een andere wijncultuur | C/A Planner

Savino

Centraal- en Oost-Europese wijnen: proef eens een andere wijncultuur

Laat de typische wijnstreken even links liggen en ontdek onder meer de Georgische, Roemeense, Bulgaarse en Sloveense wijnen. Of je gasten nu houden van wit, rood, rosé of zoet, deze wijnstreken hebben het allemaal.

Jiri Peijffers stelt de minder bekende, maar niet minder goede wijnregio's aan je groep voor. Als docent en expert in wijn vertrouwt hij jullie de geheimen toe van andere wijnculturen tijdens een degustatie en presentatie.

Er zijn twee formules: in beide formules worden jullie onthaald met een glas bubbels en krijgt elk van jullie een fles wijn mee naar huis om verder te genieten.

  • Als je graag één wijnregio grondig wilt uitpluizen, krijg je een korte presentatie over die regio, waarna je 4 wijnen uit die regio voorgeschoteld krijg.
  • Als je liever een breder overzicht over de wijnregio's krijgt, kun je kiezen voor de multiregio formule, waarbij je een korte presentatie over 4 wijnregio's krijgt en dan ook 4 wijnen van verschillende regio's proeft.

De presentaties kunnen zo lang of kort duren als je wilt: van 30 minuten tot maximaal 2 uur, waarbij je natuurlijk wel nog een extra wijn kunt proeven.

Werelderfgoedwijnen

Vraag je je af wat ze je nog meer kunnen leren over wijn? Hier is alvast een voorproefje. Georgische wijnen, met een wijncultuur die al dateert van 6000 vC, kennen bijvoorbeeld hun eigen wijnbereiding. Bij de traditionele Georgische wijnen wordt de schil van de druif in de wijn verwerkt en rijpen de wijnen onder de grond in qvevri, een soort aarden kruiken. Dit unieke vervaardigingsproces heeft UNESCO zelfs opgenomen in de lijst van het immaterieel werelderfgoed.

Mocht je groep toch niet meteen zin hebben om een presentatie bij te wonen, zijn er nog altijd verfijnde diners. Daarbij staan natuurlijk ook de Centraal- en Oost-Europese wijnen centraal, die jullie dan ook kunnen proeven.

Delen

Direct contact

Savino

Jiri Peijffers
+32 (0)477 57 00 64
proef@savino.be
www.savino.be