Oostwegel Collection | C/A Planner

Oostwegel Collection

Oostwegel: een wereld vol inspiratie op niet-alledaagse locaties

De liefde van hotelier Camille Oostwegel voor erfgoed en gastvrijheid vormt de basis van de huizen van Oostwegel Collection. Een wereld vol inspiratie op niet-alledaagse, monumentale locaties in Zuid-Limburg.

Met liefde, oog voor detail en behoud van het originele karakter zijn tot ruïne vervallen landgoederen, een kasteel en een eeuwenoud klooster gerestaureerd tot hotels en restaurants. Hotels en restaurants die een onuitwisbare indruk achterlaten. De betovering van de omliggende natuur, de zorg voor het behoud van ons cultureel erfgoed en de bevlogenheid van onze mensen maken een verblijf in een van onze huizen tot een ervaring om steeds opnieuw te beleven.

Château Neercanne

In Maastricht, op de grens met België, ligt het enige terrassenkasteel van Nederland: Château Neercanne. Het hoogste niveau van de historische baroktuinen doet in de zomer dienst als terras. In de voormalige kapel is het huiselijke lunchrestaurant l'Auberge gevestigd. In het kasteel zelf huist het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Château Neercanne. De mergelgrotten nodigen uit tot een aperitief en vormen een buitengewoon decor voor vergaderingen, feesten en wijnproeverijen.

Winselerhof

Aan de rand van het schitterende Strijthagerbeekdal, tussen Maastricht en Aken, ligt Winselerhof. De kleinschaligheid van de karaktervolle, Zuid-Limburgse herenboerderij, het omliggende natuurgebied en de liefde van het team voor gastvrijheid doen de alledaagse hectiek vergeten. De geborgen hotelkamers aan de binnenplaats, het verfijnde, Italiaanse restaurant Pirandello en de ongedwongen sfeer van Luigi's Lunchrestaurant & Bar dragen bij aan een ontspannen verblijf. Winselerhof is lid van Small Luxury Hotels of the World.

Château St. Gerlach

In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, op 10 minuten rijden van Maastricht, ligt Château St. Gerlach. Een landgoed vol herinneringen en met een overweldigende schoonheid en grandeur. Het voormalige klooster en pachthof zijn omgetoverd tot hotelkamers en suites, huiselijke hotelappartementen en verschillende restaurants. Het recent geopende St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve biedt een veelvoud aan mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Château St. Gerlach is lid van Relais & Châteaux.

Kruisherenhotel

Het met 5 sterren geclassificeerde Kruisherenhotel Maastricht ligt in het centrum van Maastricht in het voormalige 15de-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. De inrichting is een creatie van de internationaal geroemde interieurarchitect Henk Vos in samenwerking met internationale ontwerpers als Le Corbusier, Ingo Maurer en Philip Starck. De architectonische contrasten tussen verleden en heden komen overal in het hotel tot leven. Het samenspel van geschiedenis, design, muziek, kunst, gastvrijheid en expertise laat een overweldigende indruk achter. Het Kruisherenhotel Maastricht is lid van Design Hotels.

oostwegel.jpg

Delen

Direct contact

Oostwegel Collection

Guillaume Meewis
+31 43 608 89 00
g.meewis@oostwegelcollection.nl
www.oostwegelcollection.nl