Museum voor Schone Kunsten Gent | C/A Planner

MSK Gent

Museum voor Schone Kunsten Gent

In 2020 organiseert het MSK de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit.

Wandeling door de Europese kunstgeschiedenis

Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) zoals we het vandaag kennen, werd ontworpen door stadsarchitect Charles Van Rysselberghe en van 1898 tot 1904 opgetrokken in een typische neoclassicistische stijl met art-nouveauaccenten. Het gebouw huisvest meer dan 600 kunstwerken: een wandeling door de Europese kunstgeschiedenis van de middeleeuwen tot vandaag. Deze unieke locatie leent zich perfect voor fotoshoots, teambuildingactiviteiten en netwerkevents, maar uit respect voor het gebouw en de museumcollectie wordt het aantal publieke en private activiteiten beperkt.

Diverse vergadermogelijkheden

In het gebouw bevinden zich meerdere vergaderruimtes, een auditorium en een overdekte patio. Ook de museumzalen zelf kunnen geboekt worden voor exclusieve activiteiten en nocturnes, met of zonder catering. Het MSK biedt daarnaast nog een uitgebreid aanbod rondleidingen en workshops aan, zodat makkelijk een programma op maat kan uitgewerkt worden.

Exclusieve Van Eyck-nocturnes in 2020

In 2020 organiseert het MSK de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. Maar minstens de helft daarvan reist naar ons museum, samen met meer dan 100 andere meesterwerken. Van 1 februari tot 30 april 2020 biedt het MSK de mogelijkheid om tijdens de tentoonstelling een exclusieve nocturne te organiseren of in groep in te tekenen op een van de publieksnocturnes met receptie of walking dinner. Zo krijg je de kans in een intiem kader, met audiogids of ervaren museumgids, de once-in-a-lifetime tentoonstelling te bezoeken en aansluitend een lezing of netwerkmoment te organiseren in het forum of auditorium. Groepsarrangementen met ontbijt, lunch of diner zijn mogelijk dankzij een samenwerking tussen MSK en Mub'Art, die tijdens Van Eyck zijn voorzieningen uitbreidt met extra zitplaatsen. Ontdek alle formules op www.vaneyck2020.be.

Toegankelijkheid

Vanaf station Gent-Sint-Pieters wandel je ongeveer 15 minuten naar het MSK. Er zijn verschillende buslijnen tussen het station en het MSK. Met de wagen is het MSK bereikbaar via de verkeersaders E17 en E40. Het MSK is volledig toegankelijk voor bezoekers met een fysieke beperking. Er zijn ter plaatse rolstoelen beschikbaar.

De museumzalen kunnen geboekt worden voor exclusieve activiteiten en nocturnes.

Delen

Direct contact

MSK Gent

Fernand Scribedreef 1
9000 Gent
+32 (0)9 323 67 62
+32 (0)473 843 988
msk.corporate@stad.gent