Lausanne Tourisme & Bureau des Congrès | C/A Planner

Lausanne Tourisme & Bureau des Congrès

Lausanne: de absolute top in sport en gastronomie

Lausanne, op 40 minuten afstand van de internationale luchthaven van Genève, opent vanaf april 2014 een volledig geautomatiseerd en moduleerbaar congrescentrum, gebouwd op de campus van de universiteit.

Lausanne, op 40 minuten afstand van de internationale luchthaven van Genève, opent vanaf april 2014 een volledig geautomatiseerd en moduleerbaar congrescentrum, gebouwd op de campus van de universiteit. Op die manier verstevigt de Olympische hoofdstad nog zijn status van ideale bestemming voor het organiseren van congressen en incentives.

Het Swiss Tech Convention Center zal in totaal 3.000 zitplaatsen tellen. Door middel van revolutionaire technologie worden de werkruimtes geoptimaliseerd en het comfort gegarandeerd. Lausanne onderscheidt zich al door de vele wetenschappelijke onderzoekscentra die er gevestigd zijn, vooral op het domein van de biologie. Voortaan beschikt de stad ook over de ideale locatie om internationale wetenschappelijke congressen te houden.

Tussen het meer en de bergen


Twee op de drie toeristen die de hoofdstad van het kanton Vaud bezoeken, zijn zakentoeristen. De stad geniet groot aanzien als bestemming voor evenementen, dankzij de uitstekende voorzieningen qua hotels en transport. De talrijke multinationals die er gevestigd zijn maken van Lausanne de op één na belangrijkste economische regio van Zwitserland. Bovendien verschaft de ligging tussen het meer en de bergen de ideale omgeving voor incentives en ontspanning in de marge van een congres of een demonstratie.

De mogelijkheden zijn onuitputtelijk: een ontspannende avond in een rustgevend decor, een uitstap in de adembenemende omgeving, een originele groepsactiviteit, ... Naargelang het seizoen valt er altijd iets te beleven. Op het gebied van gastronomie vind je in de streek rond Lausanne het beste culinaire aanbod van Zwitserland. 110 geselecteerde restaurants in het kanton Vaud tellen samen een derde van de 1324 GaultMillaupunten en 19 Michelinsterren. Deze troef nodigt uit om activiteiten zoals een culinaire workshop of een exclusieve wijnproeverij te organiseren. En wat dacht je van een rally in de wijngaarden van Lavaux, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan?

Olympische hoofdstad


Op het sportieve vlak doet Lausanne zijn titel van Olympische hoofdstad alle eer aan met onder meer mini-olympiades, schattenjacht in de stad met verschillende thema's, zeilinitiaties en een race met zelfgebouwde vlotten op het Meer van Genève. De winnende teams kunnen hun medailles uitgereikt krijgen in het Olympisch Museum! Dit unieke sportmuseum opent na twee jaren van grondige renovaties opnieuw de deuren.

Aan het slot van de dag kun je nog wat napraten in een onvergetelijke setting, zoals een nachtelijke cruise op het Meer van Genève, een fondue of kaasavond in een alpenchalet of een diner bij kaarslicht in een middeleeuws kasteel.

Delen

Direct contact

Lausanne Tourisme & Bureau des Congrès

LAUSANNE TOURISME & Bureau des Congrès
Marketing Department
T: +41 21 613 73 61
E: marketing@lausanne-tourisme.ch
W: www.lausanne-tourisme.ch/meetings & www.lcvb.ch

Switzerland Convention & Incentive Bureau
T: 32 2 345 83 57
E: myriam.winnepenninckx@switzerland.com
W: www.MySwitzerland.com/meetings