Lausanne Tourisme & Bureau des Congrès | C/A Planner

Lausanne Tourisme & Bureau des Congrès

Lausanne: de absolute top in sport en gastronomie

De mogelijkheden zijn eindeloos: een avondje wandelen in een bijzondere omgeving, een uitstap in een adembenemend decor of een originele groepsactiviteit. Naargelang het seizoen valt er altijd iets te beleven.

Lausanne, op 40 minuten afstand van de internationale luchthaven van Genève, is de ideale bestemming voor evenementen, dankzij de uitstekende voorzieningen qua hotels en transport. De talrijke multinationals en startups die van Lausanne de op één na belangrijkste economische regio van Zwitserland maken zijn een extra troef. Bovendien zorgt de ligging tussen het meer en de bergen voor de ideale omgeving voor incentives en ontspanning ter omkadering van een seminarie of event.

De mogelijkheden zijn eindeloos: een avondje wandelen in een bijzondere omgeving, een uitstap in een adembenemend decor of een originele groepsactiviteit. Naargelang het seizoen valt er altijd iets te beleven. Op het gebied van gastronomie staat de streek rond Lausanne aan de top van Zwitserland: de 110 uitstekende restaurants in het kanton Vaud tellen samen bijna een derde van de 1324 GaultMillaupunten en 19 Michelinsterren. Dit maakt Lausanne bijzonder aantrekkelijk voor het organiseren van activiteiten als kookworkshops of een exclusieve wijnproeverij. En wat dacht je van een rally in de wijngaarden van Lavaux, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan?

Mini-olympiades, schattenjacht of cruise bij nacht


Op het gebied van sport doet Lausanne zijn unieke titel van Olympische Hoofdstad alle eer aan met onder meer mini-olympiades, schattenjachten door de stad met verschillende thema's, zeilinitiaties en zelfs een race met zelfgebouwde vlotten op het meer van Genève. De winnende teams kunnen hun medailles uitgereikt krijgen in het Olympisch Museum! Dit unieke museum opent na twee jaren van grondige renovaties opnieuw de deuren.

Geen betere manier om je dag af te sluiten dan wat napraten in een onvergetelijke setting, zoals een nachtelijke cruise op het Meer van Genève, een kaasfondue in een alpenchalet of een diner bij kaarslicht in een middeleeuws kasteel.


Delen

Direct contact

Lausanne Tourisme & Bureau des Congrès

Lausanne Tourisme & Bureau des Congrès
T. +41 21 613 73 61 (0)61 268 68 20
E : marketing@lausanne-tourisme.ch
W : www.lausanne-tourisme.ch/meetings & www.lcvb.ch

Switzerland Convention & Incentive Bureau
Myriam Winnepenninckx
T : +32 2 345 83 57
E : myriam.winnepenninckx@switzerland.com
W : www.MySwitzerland.com/meetings