Lausanne Tourisme | C/A Planner

Lausanne Tourisme

Lausanne: Zwitserse veelzijdigheid

Lausanne is vlot bereikbaar en staat bekend om zijn veelzijdigheid, moderne infrastructuur en hoge kwaliteit van hotels en restaurants. Er heerst een uitermate gunstig zakelijk klimaat.

Twee op de drie toeristen die de hoofdstad van het kanton Vaud bezoeken, zijn zakentoeristen. De stad is vlot te bereiken (40 minuten rijden van de luchthaven van Genève) en staat bekend om zijn veelzijdigheid, moderne infrastructuur en hoge kwaliteit van hotels en restaurants. Er heerst een uitermate gunstig zakelijk klimaat en de ontwikkeling van nieuwe technologieën wordt enthousiast gestimuleerd. Koppel dat aan het uitzonderlijke erfgoed en de talloze ontspanningsmogelijkheden en je ziet meteen waarom Lausanne een aantrekkelijke bestemming is voor alle vormen van zakelijk toerisme: meetings, incentives, events, congressen, ...

Economisch dynamisme

Lausanne is een strategische ontmoetingsplaats met een bijzonder positieve reputatie van gastvrijheid en multiculturalisme. Mede dankzij de vele multinationals die er gevestigd zijn, heerst er een ongezien economisch dynamisme. De niet aflatende drang naar innovatie wordt gevoed door de universiteiten en onderzoekscentra. De talrijke meetinglocaties en hightech congrescentra passen perfect in dat plaatje. Paradepaardjes zijn het SwissTech Convention Center in het hart van de universiteitscampus en het vermaarde Beaulieu Convention & Exhibiton Centre Lausanne. Ook het Olympisch Museum is een belangrijke trekpleister. De conferentiehotels BOAS Aquatis (3 sterren) en Royal Savoy (5 sterren) bieden aantrekkelijke nieuwe mogelijkheden voor meetings van maximum 480 personen.

Volledig geautomatiseerd congrescentrum

De École Polytechnique Fédérale van Lausanne opende in 2013 het eerste volledig geautomatiseerde congrescentrum. Het SwissTech Convention Center heeft een totale capaciteit van 3.000 personen, met een groot auditorium van 2.200 zitplaatsen, een mezzanine met 800 zitplaatsen en op het gelijkvloers 15 modulaire vergaderzalen. Met een futuristische technologie die toelaat om zonder moeite van een groot open evenement over te schakelen naar kleinere gelijktijdige meetings is dit centrum het uithangbord van de huidige en toekomstige congreswereld. Het centrum is uitgerust met een technologie die we zonder overdrijven revolutionair mogen noemen. De rijen banken kunnen met één druk op de knop onder de vloer verdwijnen, om plaats te maken voor een geheel vlak oppervlak. Het SwissTech Convention Center maakt van Lausanne een must voor wetenschappelijke of andere congressen en staat open voor iedere organisatie die een sterke identiteit nastreeft en zich vindt in de typisch Zwitserse waarden: betrouwbaarheid, stabiliteit, veiligheid en vernieuwing.

Unieke hotels en gastronomie van wereldklasse

Lausanne telt vele unieke en historische hotels die het ideale decor zijn voor residentiële seminars. Naast een uitgebreid aanbod aan vijfsterrenhotels heeft Lausanne ook een ruime keuze uit vier- en driesterrenhotels. Op het gebied van gastronomie vind je in de streek rond Lausanne het beste culinaire aanbod van Zwitserland. 110 geselecteerde restaurants in het kanton Vaud tellen samen een derde van de 1324 GaultMillaupunten en 19 Michelinsterren. Deze troef nodigt uit om activiteiten zoals een culinaire workshop of een exclusieve wijnproeverij te organiseren. En wat dacht je van een rally in de wijngaarden van Lavaux, die tot UNESCO-werelderfgoed uitgeroepen zijn?

Aan ontspanningsmogelijkheden geen gebrek

Fijn om te weten is dat alle hotelgasten gratis van alle openbaar vervoer gebruik kunnen maken dankzij de Lausanne Transport Card. Congresgangers op zoek naar ontspanning vinden in de stad een ruime keuze aan sportieve of culturele activiteiten. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk: een ontspannende avond in een rustgevend decor, een uitstap in de adembenemende omgeving, een originele groepsactiviteit, ... Naargelang het seizoen valt er altijd iets te beleven. Enkele ideeën voor een mooie uitstap: een boottocht met de 'Belle Époque' op het Meer van Genève, een bezoek aan de wijngaarden van Lavaux of gaan skiën in de Alpen: de dichtstbijzijnde skipistes bevinden zich slechts op een klein uurtje rijden.

Met recht Olympische hoofdstad

Op sportief vlak doet Lausanne zijn titel van Olympische hoofdstad alle eer aan met onder meer mini-olympiades, schattenjacht in de stad met verschillende thema's, zeilinitiaties en een race met zelfgebouwde vlotten op het Meer van Genève. De winnende teams kunnen hun medailles uitgereikt krijgen in het Olympisch Museum, waar meer dan 10.000 stukken tentoongesteld staan die verband houden met de Olympische Spelen. In dat decor kun je trouwens galadiners organiseren voor maximum 250 personen of vergaderen in het auditorium met een capaciteit tot 170 personen. Aan het slot van de dag kun je nog wat napraten in een onvergetelijke setting, zoals een nachtelijke cruise op het Meer van Genève, een fondue of kaasavond in een alpenchalet of een diner bij kaarslicht in een middeleeuws kasteel.

Er heerst een uitermate gunstig zakelijk klimaat en de ontwikkeling van nieuwe technologieën wordt enthousiast gestimuleerd.

Delen

Datum

13 June 2018

Direct contact

Lausanne Tourisme

Lausanne Tourisme
& Bureau des Congrès
+41 21 613 73 67
marketing@lausanne-tourisme.ch
www.lausanne-tourisme.ch/meetings
Twitter: @MyLausanne

Switzerland Convention
& Incentive Bureau
Myriam Winnepenninckx
+32 2 345 83 57
myriam.winnepenninckx@switzerland.com
www.MySwitzerland.com/meetings