Gezelligheid troef in de Condroz | C/A Planner

Les Gîtes de Choquenée

Gezelligheid troef in de Condroz

Deze grote gîte (26 personen) in het hart van het platteland van de Condroz is heel vlot te bereiken dankzij de nabijheid van de E411 en de N4 – een uurtje rijden vanaf Brussel.

Deze grote gîte (26 personen) in het hart van het platteland van de Condroz is heel vlot te bereiken dankzij de nabijheid van de E411 en de N4 – een uurtje rijden vanaf Brussel. Het was oorspronkelijk een bijgebouw van een hoeve en heeft nog dienst gedaan als poststation. Dit imposante gebouw, opgetrokken in plaatselijke natuursteen, betovert zijn bezoekers van bij hun aankomst. Dankzij de subtiele restauratie, die authenticiteit wist te combineren met modern comfort, stralen de verschillende ruimtes een sfeer van welzijn en sereniteit uit.

Toegankelijk voor iedereen

De gîte is zo ingericht dat ze voor iedereen, ook andersvaliden, toegankelijk is (ze ontving hiervoor in 2011 de 'Prix Cap48 de l'Entreprise Citoyenne'). Verdeeld over 3 verdiepingen, bereikbaar via een lift, staan 10 kamers ter beschikking (waarvan 4 aangepast aan personen met een handicap). Op het gelijkvloers vind je een brede inkomhal, een ruime ingerichte keuken, een zitkamer en een grote eetzaal. Op elke verdieping is er een polyvalente ontspanningsruimte. De ineenlopende ruimtes zorgen voor meer contact en gezelligheid.

Ook op het grote terras (± 85 m²) aan de zuidkant is het aangenaam toeven. Parkeerplaats is er voor een vijftiental wagens. Er is internettoegang (kabel en Wi-Fi) en voor seminars wordt een projectiescherm en een flip-over ter beschikking gesteld.

Afwisseling troef

Een bezoek aan de hoeve, petanque, biljart, fitness... er is voldoende afwisseling om je vrije tijd in te vullen. Op aanvraag kan een traiteur of een door het Waals Gewest erkende natuurgids besteld worden. Ook een muzikaal optreden (jazz of gypsy jazz), fietsverhuur of een presentatie en degustatie van artisanale en lokale bieren kan worden geregeld.

De gîte ligt op enkele kilometers van grote toeristische trekpleisters (Dinant, Grotten van Han, Rochefort, de Lesse, het provinciaal domein van Chevetogne, ...)

De Gîte van Choquenée is heel het jaar door beschikbaar en heeft een website: www.gitesdechoquenee.be. Neem voor alle mogelijke vragen of specifieke verzoeken gerust contact op met de organisatie.

Beelden: ©Gîtes de Choquenée

Delen

Direct contact

Les Gîtes de Choquenée

Les Gîtes de Choquenée
Ferme de Choquenée, 33
5590 Conneux (Ciney)
T: +32 (0)83 211 210
G: +32 (0)474 213 738
E: info@gitesdechoquenee.be
W: www.gitesdechoquenee.be