France Meetings and Convention Board | C/A Planner

France Meetings and Convention Board

Plan je reis naar Frankrijk: actuele tips

Het France Meetings and Convention Board zet enkele Franse steden in de kijker die nieuws in petto hebben of echt vernoemenswaardig zijn dit jaar.

Laat je inspireren en wie weet is Frankrijk wel je volgende bestemming voor incentives, meetings of evenementen.

Eerst en vooral kunnen we niet omheen de grote sportieve evenementen die op het programma staan en die je misschien als leidraad kunt gebruiken. Keuze te over om sportief uit te pakken!

2014 World Equestrian Games Normandy 2014
2016 European Soccer Cup
2018 Golf Rider Cup

Nantes Saint Nazaire

De belangrijkste Franse haven aan de Atlantische kust
Als European Green Capital in 2013, wil Nantes zich profileren als een Europese stad van kunst en cultuur. La Cité Nantes Events Center speelt de hoofdrol in Nantes European Green Capital 2013. Deze venue voldoet aan de strikte kwaliteitsnormen van het AIPC en heeft een ISO certificaat voor zijn duurzame beleid op elk niveau.

Angers

Hoofdstad van Maine et Loire
Het Angers Loire Valley Convention Bureau is je partner voor het organiseren van meetings en evenementen. Een buitengewone ervaring voor een congres of incentive is de Terra Botanica! Uniek in Europa is dit attractie- en themapark helemaal gewijd aan planten. Er huist zelfs een congrescentrum toegankelijk voor 300 personen.

Bordeaux

De wijnstad bij uitstek
Maar ook dé stad voor je incentives. Bij DMC Wine Tours kun je terecht voor incentives over wijn en gastronomie: een master chef cooking party is een absolute must!

Troyes

Zo charmant, zo dichtbij
Het nieuwe Centre de Congrès de l'Aube in het hart van Troyes, de oude hoofdstad van de Champagnestreek, opent zijn deuren begin 2014. aan

Lyon

Ooit het centrum van de zijdehandel langsheen de 'Route du Soleil'
La Sucrière
Een oude suikerfabriek heeft een andere bestemming gekregen: place to be voor kunsttentoonstellingen en andere evenementen. La Sucrière is gelegen in het Confluence District aan de oevers van de Saône en biedt ruimte aan 2.000 personen/galadiner, 3.000 personen/cocktail en 800 personen/congres met daarbij een tentoonstellingsruimte van 7.000 m².

Musée des Confluences
Het Musée des Confluences opende zijn deuren in 2014. Dit museum gewijd aan de wetenschap werd ontworpen door de architecten Coop & Himmelblau (BMW Welt).

Hôtel Dieu
Een voormalig hospitaal aan de oevers van de Rhône krijgt een nieuwe bestemming toegewezen: een vijfsterrenhotel met 140 kamers staat vanaf 2017 ter beschikking.

Nice

Nog altijd marktleider aan de Franse Rivièra
Het congrescentrum Acropolis staat er weer helemaal sinds zijn renovatie van 2011. Het heeft een enorme capaciteit en kan wel tot 40.000 mensen ontvangen. Het Acropolis congrescentrum gaat tot 54.000 m², tentoonstellingen gaan tot 17.000 m².

Cannes

Het wereldberoemde filmfestival van Cannes
Het Palais des Festivals et des Congrès is het eerste Europese Convention bureau dat in het bezit is van een triple ISO-certificaat

Marseille

European Capital of Culture 2013
Deze bestemming voldoet aan de hoge eisen van congres en meeting planners: het Palais du Pharo, voormalige residentie van de Franse keizer, kan tot 900 mensen ontvangen. Het nieuw Intercontinental Hotel biedt 194 kamers waarvan 22 suites die een prachtig uitzicht hebben op de oude haven en de Notre Dame de la Garde Basilica.

Montpellier

Een jonge bruisende stad
Een van de innovatiefste hotels in Montpellier is het New Courtyard Montpellier. Dit viersterrenhotel valt op door haar buitengewone houten constructie en biedt 120 kamers en 5 meeting rooms met daglicht voor 180 gasten.

Frankrijk blijft de nummer één als buitenlandse bestemming voor Belgische bedrijven en heeft elk jaar tal van nieuwigheden te bieden.

Delen

Direct contact

France Meetings and Convention Board

Valérie Devaleriola
Diensthoofd Zakentoerisme
+32 25 05 38 13
valerie.devaleriola@atout-france.fr

Katrien Van Lierde
Verantwoordelijke Zakentoerisme
+32 25 05 38 04
katrien.vanlierde@atout-france.fr

be.rendezvousenfrance.com/nl