Domaine Château du Faucon | C/A Planner

Domaine Château du Faucon

Verborgen parel vol geschiedenis net over de Franse grens

In het Franse Donchery, helemaal weggenesteld in het Ardense groen net over de grens, ligt het Domaine Château du Faucon. Een verborgen parel voor stijlvolle meetings, incentives of events op nog geen anderhalf uur van Brussel.

De origines van het kasteelgebouw zelf dateren uit eind 16de eeuw. Dat voel je uiteraard. Het kasteel ademt een en al geschiedenis uit, met door de jaren heen de nodige hoogte- en dieptepunten. Gloriejaren, oorlog, verval en heropleving geven karakter aan het gebouw.

33 kamers, 5 vergaderzalen en 1 grote evenementenruimte

Overnachten doe je in een van de 33 kamers in het kasteel en de belendende gebouwen op het 30 ha grote park. Voor evenementen is er zo goed als alles mogelijk: je kiest je zaal, je kleedt die in naar wens en je laat de heerlijkste gerechten op je bord toveren. Voor elk type event is er wel een passende sfeer, of het nu een seminarie is, een bijeenkomst van het directiecomité, een productlancering of een teambuildingevent. Zo kun je kiezen voor de charme van een oude stal, maar evengoed voor een volledig naar wens in te kleden country room in het park tot 200 personen.  Specifiek voor meetings telt het domein 5 vergaderzalen met daglicht, voor 20 tot 100 personen.

Teambuilding en/of champagne

Voor je events heb je de keuze uit receptieruimtes in het kasteel, een van de gebouwen op het domein met bar en je kunt verder genieten van een bar, welnessruimte en het domein zelf biedt mogelijkheden voor golfcross of tennis of voor een schattenjacht. Het is zelfs mogelijk om het domein gedeeltelijk of helemaal te privatiseren. Paardenliefhebbers komen er zeker aan hun trekken, want er is ook een heuse manège – de eigenaars zijn immers verstokte paardrijders. Je bevindt je ook niet zo ver van Reims, dus lonken de champagnehuizen zeker naar een bezoekje.

Gastronomie en catering altijd top voor alle events

Het restaurant van het Domaine Château du Faucon levert topgastronomie, een niveau dat ook aangehouden wordt voor grotere events. Altijd top – en dat hebben we met CORPORATEPLANNER.be persoonlijk mogen ervaren.

De lijst aan events die hier al plaatsvonden is enorm: zakelijke events, maar ook modeshows of kunsttentoonstellingen. Domaine Château du Faucon schrijft jouw event graag bij.

Delen

Direct contact

Domaine Château du Faucon

2, route de Vrigne aux Bois
08350 Donchery
FRANCE

+33 3 24 41 87 83
contact@domaine-chateaufaucon.com
www.domaine-chateaufaucon.com