The first, the last, my everything ... Frederiek Pascal | C/A Planner

The first, the last, my everything ... Frederiek Pascal

Frederiek Pascal, zaakvoerder van ClickForest en COO van Tropos, deelt zijn meetingmemoires

Frederiek Pascal deelt zijn meetingtips

Frederiek Pascal (48) runt sinds 2021 zijn eigen bedrijf ClickForest, gespecialiseerd in het opzetten van e-commerceomgevingen in Shopify en bijbehorende digital advertising-strategieën. Tegelijk is hij COO van Tropos, dat zich toespitst op doorgedreven augmented reality-toepassingen. Daarvoor was hij actief als product en community manager bij Telenet en runde daarna zijn eigen creative agency Sevenedge dat hij in 2017 verkocht, met daarna nog een passage bij Happiness Brussels. En ja, er werd weleens een meeting of event georganiseerd doorheen zijn carrière.


 

gamers-bij-vtm.jpg

The first ... de kelders van de VTM-studio's

'Wellicht zat er nog wel ergens een kleine meeting of event voor, maar uit mijn Telenetperiode herinner ik me toch vooral een LAN-party voor de game community van Telenet, onder de naam 9 Lives. We waren sterk verbonden met de jongerenmedia van toen, zoals TMF, VT4, JimTV en GunkTV, waar we een rubriek hadden in hun gameprogramma's. Onze community telde toen wel 350.000 gamers, van wie er eens 800 à 900 kwamen afzakken op onze LAN-party die plaatsvond in de kelders van de VTM-studio's in Vilvoorde – de ondergrondse parkeerruimte zeg maar. Daar hadden we een aantal stevige wattmannen opgesteld die power leverden voor een indrukwekkende batterij aan spelcomputers en ... gamen maar, drie dagen lang. Hotels hadden we niet nodig: die mannen sliepen gewoon onder hun computerdesk. Kwarteeuw geleden misschien wel, maar het staat me bij als een totaal crazy event.'

The last ... persconferentie in Sint-Baafskathedraal in Gent

'Mijn laatste event van voor corona moet de persconferentie geweest zijn voor de augmented reality-tentoonstelling rond het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Het Brusselse agency Happiness stond toen in voor de technologie. Waar elders dan op de place to be zelf moet je de nationale pers uitnodigen om die tentoonstelling aan te kondigen? Wie zelf ooit het event bezocht heeft – en dat waren toch heel wat bezoekers – weet dat zo'n persconferentie dan ook wel een speciaal cachet had. Het was eigenlijk een voorlopersevent, waarna er soortgelijke initiatieven gevolgd zijn.' Tip: tot op vandaag kun je hier nog altijd nocturnes boeken voor bedrijven.

My everything ... personeelsfeesten in de Zaatman in Temse

'Lijkt misschien het minst spectaculair, maar ik heb toch warme herinneringen aan de jaarlijkse etentjes met het personeel van mijn toenmalige digital agency Sevenedge in Bistro de Zaatman in Temse. Gewoon een heel degelijke bistro waar we altijd met tien à vijftien front- en backenddevelopers, UX Designers of Flash-programmeurs gingen eten. Heerlijk toeven was het er, met mensen die mij na aan het hart lagen, aan de oevers van de Schelde met prachtig uitzicht over het water. Toen heette de locatie overigens nog gewoon de Zaat, meen ik. Correct geprijsd, correcte service. Heerlijk genieten met het hele team op niveau, maar zonder al te veel franjes, het levert soms nog de beste herinneringen op.'

Volgende event? 'Dat vindt deze week nog plaats in Hilton Antwerpen voor Tropos, een soort workshop rond ESports. Daarna vertrekt mijn team naar Hotel Torre Del Mar op Ibiza (zie foto bovenaan dit artikel, nvdr), voor een joint conference voor 100-120 personen met betaalprovider Wordline, waar we technologische input moeten leveren rond onze technologieën. Good times!', kijkt Frederiek al even vooruit.

Zelf ook je eerste, laatste en beste meetingervaringen delen?

Neem contact op met ludo@corporatepanner.be en wie weet delen we jouw meetingmemoires hier ook eens met de meetingplannende mensheid.

Terug naar overzicht