Nieuw in Bazel | C/A Planner
markthallebasel.jpg
barrougebasel.jpg
schmiedenhofbasel.jpg
rhinewithferryteaserphoto.jpg

Nieuwe toplocaties in Bazel

St. Jakob-Park

Op 18 mei 2016 werd in het St. Jakob-Park van Bazel de finale van de Europa League gespeeld. Meteen een originele locatie voor bedrijven die een diner of activiteit willen organiseren. In het grootste voetbalstadion van Zwitserland bevindt zich immers de Premium Lounge, die een capaciteit heeft voor banketten tot 900 personen. De ruimte is bovendien recent nog in een moderner jasje gestoken. Ook interessant en polyvalent is de V-ZUG Lounge, die 210 m² telt voor exclusieve culinaire evenmenten.

Bar Rouge

Vlak naast het Congress Center Basel bevindt zich de Messeturm. Daar, op de 31ste verdieping, op 105 meter hoogte, kunnen groepen tot 250 personen van een panoramisch uitzicht over Bazel genieten, van de Elzas tot het Zwarte Woud. Op de 30ste verdieping bevindt zich nog een evenementenruimte en een vergaderzaal tot 10 personen, die beschikbaar gesteld wordt aan organisatoren.

Schmiedenhof

Het Schmiedenhof draagt een geschiedenis met zich mee die 700 jaar teruggaat. Het is dan ook een unieke locatie voor wie evenementen wil organiseren die de typische couleur locale in zich dragen. Middenin het hart van de stad dan nog. De Zunftsaal is met zijn 110 m² uitermate geschikt voor banketten tot 80 personen, terwijl de Vorgesetztenzimmer met zijn 45 m² op iets minder dan de helft aftikt.

Markthalle Basel

Weinig locaties in het hart van de stad kunnen prat gaan op zoveel ruimte als de markthal van Bazel. De koepel van dit gebouw, naast het treinstation, overspant meer dan 60 meter en dateert al uit 1929. Het is dan ook een geklasseerd monument. De 2.800 m² oppervlakte staat open voor diverse evenementen en je vindt er ook een vergaderzaal voor 200 personen.

Zoo van Bazel

De zoo van Bazel is een van 's lands bekendste pleisterplaatsen en is een begrip voor elk kind in Zwitserland. De 'Zolli' is echter meer dan een collectie dieren, want sinds de Zolli-Saal helemaal gerenoveerd is, kunnen hier 220 personen terecht. Met een overheerlijk terras voor koffiepauzes in open lucht, dat uitzicht biedt over de hele zoo. Ook het restaurant van de zoo is een unieke locatie voor diners tot 400 personen.

Contact

Basel Tourism Incoming & Convention Bureau
Aeschenvorstadt 36
CH–4010 Basel
convention@basel.com
www.basel.com/meeting

  

Switzerland Convention & Incentive Bureau
myriam.winnepenninckx@switzerland.com
www.MySwitzerland.com/meetings

Terug naar overzicht