#3 Vergaderen in de voetsporen van… | C/A Planner

#3 Vergaderen in de voetsporen van…

Op zoek naar een meetingbestemming waar je historische beslissingen kan nemen? Die voor een omwenteling of kentering kunnen zorgen. Kies dan voor een van deze bestemmingen in de reeks 'In De Voetsporen Van' waar reeds historische meetings te gast waren. Misschien straalt een beetje van de historische kracht af op jouw meeting!

Nummer #3 in de reeks is…

Plaats: Berlijn
Filmpremière Nymphomaniac Volume I  

Wie?
In 2013 zakte het filmcircus af naar Berlijn voor de filmpremière van Nymphomaniac Volume I, een film van de kunstzinnige Lars Von Trier. De voorstelling volgde de trend van de film: een eigenzinnige kijk op de wereld. Eén enkele acteur, Shia LaBeouf nam dat wel heel letterlijk.

Wat?
Acteur Shia LaBeouf is nooit verlegen om een publieke stunt en in combinatie met het kritische brein van Lars Von Trier kan dat voor commotie zorgen. Tijdens de première wandelde de acteur doodleuk rond met een papieren zak over zijn hoofd met het opschrift 'I am not famous anymore.'

Resultaat?
De film handelt over zware thema's en bekritiseert onze huidige maatschappij. De actie van Shia sloot hier dus perfect bij aan en vooral het creëerde voor veel extra publiciteit. De stunt werd wereldwijd bekeken en het zorgde voor heel wat stof tot discussie. Dat komt de film enkel ten goede, want ook negatieve publiciteit is reclame.

Terug naar overzicht