#1 Vergaderen in de voetsporen van… | C/A Planner

#1 Vergaderen in de voetsporen van…

Op zoek naar een meetingbestemming waar je historische beslissingen kan nemen? Die voor een omwenteling of kentering kunnen zorgen. Kies dan voor een van deze bestemmingen in de reeks 'In De Voetsporen Van' waar reeds historische meetings te gast waren. Misschien straalt een beetje van de historische kracht af op jouw meeting!

Nummer #1 in de reeks is…

Plaats: San Francisco
Apple Conference 1998

Wie?
Steve Jobs was een perfectionist met een eigenzinnige kijk op de wereld en de consumentenbehoefte. Hij koos altijd voor een sober design en dat presenteer je aan de wereld op een minimalistische maar elegante manier. Steve Jobs werd aangesteld als CEO van Apple en stelde in 1998 de Imac voor in de Davies Symphony Hall.

Wat?
De Imac kwam precies op het goeie moment en bood net dat ietsje meer aan Een computer verworven in één enkel scherm, het kon de mensen wel bekoren. Het neemt niet veel plaats in en vooral… het oogt stijlvol. Het besturingssysteem IOS was beter dan ooit te voren, een schot in de roos. De computer veroverde de wereld en luidde een nieuw technologisch tijdperk in.

Resultaat?
Steve Jobs hechte heel veel belang aan zijn product launches. Het is een eerste indruk van het publiek over een nieuw product en die is cruciaal. Het imago van Apple moet perfect in balans zijn met de omgeving en het product. Een minimalistische setting met gedempte blauwe lichten, de Imac en een diascherm, meer niet.  Maar dat alles wel in een kolossaal gebouw als de Davies Symphony Hall. De wereld stond verstomd van het complete plaatje.

Terug naar overzicht