Kunstevent Het Vlot: events en nocturnes

Van 21 oktober 2017 tot 15 april 2018 loopt in Oostende het kunstevent Het Vlot. Bedrijven kunnen inhaken op dit evenement met de aantrekkelijke nocturnes.

Van 21 oktober 2017 tot 15 april 2018 loopt in Oostende het kunstevenement Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam, waar het vaartuig en de vervoering van kunst centraal staan. Bedrijven kunnen tijdens de exclusieve nocturnes de visie en selectie van curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos bewonderen.

© Angelos | Attilio Maranzano

Vertrekpunt in het verhaal zijn het wereldberoemd werk van Théodore Géricault, Het Vlot van de Medusa uit 1818 en het utopische vlot van Jan Fabre Kunst is (niet) eenzaam uit 1986. Ondanks een verschil in tijd van 170 jaar en een compleet verschillende ontstaansgeschiedenis staan ze inhoudelijk heel dicht bij elkaar: verbeelding van een tocht, een reis en de bestemming van de kunstenaar, een thematiek die tevens een metafoor is van de condition humaine. Een thema dat niet uitsluitend over tragedie gaat, maar ook aandacht heeft voor avontuur en ontmoetingen.

50 kunstenaars – 20 locaties

Het epicentrum van het event is Mu.ZEE, kunstmuseum aan zee. Maar er zijn ook tientallen locaties verspreid over Oostende, met een speciaal cachet:

  • De locaties zijn nooit of bijna nooit toegankelijk voor het publiek, zoals de Europatoren, de Koninklijke loge, de Peperbusse, de Dominicanenkerk, ... Dankzij Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam zijn ze nu eenmalig toegankelijk.
  • Pareltjes van plaatsen waar het publiek niet vlug zal binnengaan, zoals het gerechtsgebouw, de Delvaux-zaal, ...
  • Maar ook de bekendere plaatsen in Oostende, zoals het Maria-Hendrikapark, de Venetiaanse Gaanderijen, de Grote Post, de Sint-Petrus en Pauluskerk, ...

Grote namen uit de kunst

Van wie kun je er allemaal werken bewonderen? Van grote namen uit de kunst, zoals Théodore Gericault, Bill Viola, Steve McQueen, Luc Tuymans, Michael Borremans, ORLAN, Jan Fabre, Romeo Castellucci, Mike Figgis, Rodrigo Garcia, Aernout Mik, Chiharu Shiota en Alex Van Warmerdam.

Stel zelf je nocturne samen

Huur Mu.ZEE
€ 500
huur, exclusiviteit, vestiaire,
bewaking en personeelskost

Tickets
€ 15/persoon
(geen reserveringskost van € 1)

Gids
€ 80 - 1 gids/25 personen 

Cateringformules
vanaf € 25 per persoon

Walking dinners
vanaf € 55 per persoon

 

DELEN


Datum

05 oktober 2017