De beste tips voor je volgende event in Wallonië of Brussel | C/A Planner

Convention Bureau Wallonië-Brussel

De beste tips voor je volgende event in Wallonië of Brussel

Het Convention Bureau Wallonië-Brussel positioneert zich als een schakel tussen vraag en aanbod en heeft uitstekende relaties met de talrijke operatoren en MICE-specialisten in alle regio's van Wallonië en Brussel.

Het Convention Bureau Wallonië-Brussel is een afdeling van Office de Promotion du Tourisme Wallonie-Bruxelles (OPT). Het is belast met het optimaliseren van de troeven van Wallonië en Brussel als bestemming voor zakenreizen, door zowel in België als in het buitenland de promotie van deze streek te verzorgen.

Doelstellingen

Het Convention Bureau Wallonië-Brussel positioneert zich als een schakel tussen vraag en aanbod. Zijn voornaamste doelstelling is de noden zo goed mogelijk te identificeren, raad te geven en diensten of leveranciers voor te stellen die aan de vraag beantwoorden. Het Convention Bureau heeft uitstekende relaties met de talrijke operatoren en MICE-specialisten in alle regio's van Wallonië en overal in Brussel. Het personeel heeft een grondige kennis van het toeristische aanbod voor zakenreizen en blijft die kennis regelmatig toetsen door technische bezoeken aan hotels en diverse voorzieningen.

Het Convention Bureau Wallonië-Brussel is verantwoordelijk voor de volgende vormen van bestemmingspromotie:
  • Vertegenwoordiging van de bestemming Wallonië-Brussel op de grote nationale en internationale beurzen van de MICE-sector.
  • Samenstelling en actualisering van databanken voor prospectie op de verschillende markten.
  • Ontwikkeling van een reeks hulpmiddelen om een kwalitatieve service te garanderen: gestandaardiseerde fiches, ideeën voor incentives, foto's, ...
  • Ontwikkeling van promotiemiddelen: brochures, websites, elektronische nieuwsbrieven, ...
  • Een up-to-date databank die online kan worden geraadpleegd om informatie te vinden i.v.m. overnachtingsmogelijkheden, vergaderzalen, organisatoren en dienstverleners.
  • Organisatie van studiereizen en inspectiebezoeken voor professionele organisatoren uit binnen- en buitenland die geïnteresseerd zijn in de bestemming.
Het Convention Bureau Wallonië-Brussel biedt aan zijn contacts en prospects:
  • Een gratis haalbaarheidsstudie van het project: zoeken naar activiteiten en geschikte locaties (zalen, hotels en andere ruimtes).
  • Doorverwijzing van de ontvangen aanvragen naar de betrokken vakmensen, zonder enige partijdigheid of voorkeur.
  • Organisatie van inspectiebezoeken aan de bestemming Wallonië-Brussel (coördinatie van het bezoekschema met de klant en de partners, begeleiding tijdens het bezoek) om de locaties te kiezen die het meest geschikt zijn voor het project van de klant.
  • Gratis ter beschikking stellen van documentatie over de bestemming in vier talen (stadsplan, restaurants, musea, enz.)

Delen

Datum

13 June 2018

Direct contact

Convention Bureau Wallonië-Brussel

Pino Frau
+32 (0)2 509 24 54
meetings.incentives@opt.be
www.meetinbelgium.be