10 locaties met tuin en terras in Parijs | C/A Planner

10 locaties met tuin en terras in Parijs

De chicste: Westin Paris Vendôme

In de zomer bevindt het boudoirrestaurant Le First in de Westin Paris Vendôme zich op een aangename patio die het hart van het hotel vormt. Tafeltjes werden rond een indrukwekkende witmarmeren fontein geschikt, zodat je het gevoel hebt dat je in een Provençaalse tuin vertoeft. Deze zomer vond chef David Réal de traditionele recepten van Poke Bowls opnieuw uit, en daar kwamen 4 zoutere en 2 zoetere recepten uit voort. Het terras kan volledig afgehuurd worden en er kunnen diners voor 110 personen worden georganiseerd. Op staande recepties kunnen 200 gasten aanwezig zijn.

De trendyste: Mama Shelter

Vanaf midden juni, als het weer het toelaat, is het dakterras van hotel Mama Shelter de perfecte keuze voor een lunch in de buitenlucht voor 60 personen. Het terras werd ingericht door architect Philippe Starck en ademt totaal geen stadsgevoel uit: bruine rieten afrastering, groene planten, kleurrijke kandelaars… je kunt er zelfs neervlijen in een divan of tafeltennis spelen. 's Avonds zorgen de kleurrijke guirlandes en de muziekkeuze van de deejay voor een unieke sfeer.

De duizelingwekkendste: het dak van de Molitor

Hoog in Parijs vind je een stukje paradijs met een adembenemend uitzicht op de Eiffeltoren aan de ene kant en op het iconische zwembad aan de andere kant. Welkom op het dakterras van Molitor! Deze hangende tuin vol kruiden en oogverblindende bloemen kan afgehuurd worden voor 400 gasten die een cocktailparty op niveau verwachten. Voor een intiemere gelegenheid kan ook het solarium gereserveerd worden (130 gasten). Chef Julien Mercier zal de smaakpapillen van echte foodies prikkelen met lichte, verfijnde à la plancha-gerechten, zomerse salades of een snelle hap voor wie gehaast is. Verleid je klanten en collega's door hier een cocktailfeestje of een chique barbecue te organiseren.

De klassiekste: Maison de la Recherche

Maison de la Recherche is een hôtel particulier of luxueus stadspaleis in het zevende arrondissement en biedt een uitzonderlijk kader aan voor alle evenementen op niveau. De salons geven uit op een magnifiek, ruim terras en op een privétuin van 300 m² die perfect is voor lichte lunches en zelfs voor uitgebreidere diners voor 50 tot 70 personen. Elegant dineren met een service op maat om al je wensen te vervullen.

De meest fantastische: Pavillons de Bercy

Théâtre de Verdure in de Pavillons de Bercy is waar het natuurlijke fantastisch wordt. De tuin kan volledig afgehuurd worden voor exclusieve en extravagante evenementen voor 1.400 personen. De geplaveide weg van 800 m² en de Venetiaanse Piazza van 400 m² worden overdag gedecoreerd met honderden kleurrijke bloemen en 's avonds hangen twinkelende kandelaars betoverend aan de bomen. Dat alles vormt een adembenemend decor dat je gasten ongetwijfeld zal imponeren. Deze locaties kunnen gereserveerd worden, net zoals bijkomende locaties in de Pavillons de Bercy.

De meest romantische: Les Jardins du Marais

Verscholen achter een bescheiden koetspoort ligt het hotel Les Jardins du Marais, dat een aangename buitenruimte heeft van zo'n 1500 m² groot. De buitenruimte bestaat uit kleine binnenplaatsen en zithoeken omringd door palmbomen om een ontspannende sfeer te creëren voor je event. De grootste binnenplaats is het terras van het restaurant, waar telkens 55 personen kunnen genieten van de lekkerste zomerse gerechten.

De meest dorpse: Chalet de la Porte Jaune

In het hart van het bekende bos Bois de Vincennes staat Chalet de la Porte Jaune, een toplocatie voor events. De grootste troef van deze locatie is ongetwijfeld de fantastische Franse tuin van 2.500 m² groot met zicht op het Minimesmeer, dat 's avonds prachtig verlicht wordt. Hier worden lunches, diners, cocktailfeestjes en tuinfeesten georganiseerd tijdens de warme zomermaanden. De kers op de taart: een roeitochtje maken op het meer of een vuurwerkspektakel bijwonen om je event echt onvergetelijk te maken.

De geraffineerdste: het loungeterras van Hôtel Particulier

 

 

In het negende arrondissement vind je Hôtel Particulier, dat een loungeterras heeft van 130 m² dat verhuurd wordt aan particulieren voor diners voor 80 personen of cocktailfeestjes voor 120 personen. Het terras kan gedeeltelijk of volledig overdekt worden. Een terras voor zomer en winter dus! Chef-kok Jean-Charles Karmann staat aan het hoofd van de catering en ontwerpt creatieve menu's voor al je events.

De vertrouwelijkste: het 6 Mandel

Het  6 Mandel, een hôtel particulier, staat volledig in het teken van hedendaagse kunst en organiseert recepties 'zoals bij je thuis' in een rustige, serene setting. Deze locatie heeft een totale oppervlakte van 100.m² verspreid over drie etages en bovendien een tuin van 130.m² met zicht op de Eiffeltoren. Deze authentieke Parijse cocoon kan tot 60 mensen ontvangen voor cocktailfeestjes. Om je event naar een hoger niveau te tillen, biedt 6 Mandel ook services aan zoals een bloemist, muzikanten, operazangers en een persoonlijke parkeerservice.

De kunstzinnigste: Ma Cocotte

Vlakbij de ingang naar de markt van Paul Bert Serpettes des Puces de Paris Saint-Ouen vind je een van de kunstzinnigste restaurants in Parijs: Ma Cocotte. Deze enorme industriële duplex, aangekleed door interieurontwerper Philippe Starck, beschikt over twee terrassen die door particulieren kunnen worden gehuurd voor zakenlunches, waarvan een op de begane grond en een andere op de eerste verdieping. Beide bieden plaats voor 35 gasten. Het restaurant kan tot 250 gasten ontvangen en kan om het even welk soort event organiseren op twee verdiepingen: zakenontbijt, -lunch en -diners of een avond met dansgelegenheid.

Terug naar overzicht